Eerste elftal

Unnerstall absolute uitblinker in statistiek onder keepers uit eredivisie

Unnerstall absolute uitblinker in statistiek onder keepers uit eredivisie

Lars Unnerstall werd gekozen als speler van het seizoen bij FC Twente. De keeper die in 2021 de overstap maakte van PSV naar de club uit Enschede is uitgegroeid tot één van de publiekslievelingen. De doelman heeft zelfs een eigen liedje. Kijkend naar de statistieken van afgelopen seizoen is dit niet onterecht.

FC Twente kreeg afgelopen seizoen 36 doelpunten tegen. Echter hadden dit er ongeveer zeven meer kunnen zijn. Unnerstall was namelijk goed voor het voorkomen van 7,3 goals. Hiermee staat hij bovenaan de ranglijst van deze statistiek. AZ-keeper Mathew Ryan voorkwam als nummer twee van de lijst 'slechts' 4,5 doelpunt. Een enorm groot verschil met de keeper van de Tukkers.

Tien keer wist de Duitser de nul te houden. Daarnaast had de 33-jarige keeper een reddingspercentage van 73 procent. Dit leverde hem de vijfde plek op in deze ranglijst. Oud-keeper van FC Twente Jeffrey de Lange stond op nummer één, met een percentage van 74,6 procent. Unnerstall staat nog onder contract tot medio 2027 bij FC Twente en heeft een marktwaarde van drieënhalf miljoen euro. Bekijk hieronder de video met de mooiste reddingen van de goalie dit seizoen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties