Eerste elftal

Unnerstall niet te spreken over het veld: "Heel slecht kunstgrasveld"

Unnerstall niet te spreken over het veld: "Heel slecht kunstgrasveld"

FC Twente gaat het op donderdagavond opnemen tegen het Zweedse Hammarby IF. In de Tele2 Arena ligt een vernieuwd kunstgrasveld, maar keeper Unnerstall is daar niet over te spreken.

De selectie van FC Twente reisde woensdagochtend af naar Stockholm om zich voor te bereiden op de Europese wedstrijd. "We hebben een goede reis gehad. De vlucht was prima, we hebben het overleefd", vertelt Unnerstall met een grote glimlach. "We zijn er klaar voor, en kijken uit naar de wedstrijd tegen Hammarby."

Hammarby IF is een Zweedse middenmoter in de Allsvenskan en beschikt over een hernieuwde kunstgrasmat, met een groot stadion. "Het stadion is echt geweldig. Er zit alleen een heel slecht kunstgrasveld in, maar dat zijn we wel een beetje gewend uit sommige stadions in Nederland. Dus dat komt wel goed", vertelt de Duitse keeper over het veld in de Tele2 Arena.

Wat verwacht je morgen van de wedstrijd met een vol stadion zonder FC Twente-supporters? "Het gaat een mooie wedstrijd worden. Helaas hebben we geen supporters mee, maar we gaan doen wat we goed kunnen en dat is voetballen. We focussen ons op het eigen spel en dan gaan we hier met zijn allen gas geven en hopelijk ook winnen", reageert Unnerstall in gesprek met FC Twente.

Vorige week werd de eerste wedstrijd van het Europese tweeluik met slechts 1-0 gewonnen. "We speelden een goede wedstrijd, maar er hadden er wel 1 of 2 bij gemoeten. Er zijn dingen om de wedstrijd gebeurd die er niet bij horen, dat is gewoon heel jammer. Vorige week speelde Hammarby verdedigend. Ik denk dat ze weer met vijf man achterin staan, maar als we doen wat we goed doen mag het geen probleem zijn", besluit de Duitse sluitpost van FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties