Eerste elftal

Unnerstall onverschrokken: "We gaan winnen van Feyenoord"

Unnerstall onverschrokken: "We gaan winnen van Feyenoord"

FC Twente is al bijna vier maanden ongeslagen in de eredivisie. De laatste nederlaag was op 9 oktober 2022. De tegenstander destijds was Feyenoord, de tegenstander van vandaan. Om in het voetspoor te blijven de koploper moet er vandaag worden gewonnen in de Grolsch Veste. Aan de steun zal het niet liggen, want de wedstrijd is volledig uitverkocht. Maar wat verwacht de minst gepasseerde doelman van de eredivisie?

"De precieze uitslag weet ik niet, maar we winnen wel", aldus Unnerstall die dit seizoen nog maat elf tegendoelpunten kreeg te verwerken. Of hij hier zelf ook mee bezig is? "Als we winnen helemaal niet. Tuurlijk is het lekker voor een keeper als je weinig tegengoals krijgt. Maar of we nou 11 tegengoals krijgen of 21, als we maar de punten halen."

Unnerstall is bezig aan zijn zesde seizoen in Nederland. Hij kwam binnen via VVV en via PSV kwam hij in de zomer van 2021 naar FC Twente. Met zijn 32 jaar is hij een ervaren rot. Dit helpt hem in bepaalde situaties. "Als je ouder bent, begin je rustiger aan een wedstrijd. Je weet dat je een bal kunt pakken. Dan heb je vertrouwen en geen negatieve druk."

"Je kunt dingen lezen voordat ze gebeuren. Je kunt iets voorkomen voordat iemand op doel schiet. Je stuurt iemand een beetje naar links en dan voorkom je ook kansen." Dat hij dit nu mag doen bij FC Twente stemt hem tevreden. "Mooie club, mooie supporters, de groep is top, we zijn een eenheid", besluit hij in gesprek met de NOS.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties