Eerste elftal

Unnerstall wordt nog steeds gemist bij PSV: "Betere goalie dan Benítez"

Unnerstall wordt nog steeds gemist bij PSV: "Betere goalie dan Benítez"

Komende zondag staat PSV - FC Twente op het programma. Een duel tussen twee clubs die graag bovenin mee willen doen, maar waarbij het nog te vaak mis gaat. Zo verspeelde PSV vorig weekend dure punten door gelijk te spelen bij FC Utrecht en verloor FC Twente met 2-0 de Derby van het Oosten. Hierbij was er een zeldzaam negatieve rol voor Unnerstall.

De Duitse goalie zag er bij zowel de 1-0 als bij de 2-0 niet goed uit. Bij de 1-0 werd de bal van ver buiten de zestien ingedraaid. Niemand raakte de bal aan, waardoor hij plots in de verre hoek verdween. Bij de 2-0 kwam Unnerstall veel te slap uit. Met name de 2-0 was één van de zeldzame blunders van de imposante goalie.

Sinds het vertrek van Unnerstall zoekt PSV naar een goede eerste doelman. Het kocht eerst voor veel geld Joël Drommel van FC Twente, maar na een jaar was duidelijk dat dit geen succes was. Voor dit seizoen werd de Argentijn Benítez aangetrokken, maar ook daar is niet iedereen over te spreken.

"Benítez is een verbetering, maar ik blijf erbij dat Lars Unnerstall voor PSV een betere goalie was geweest", aldus Stan Valckx in het Eindhovens Dagblad. "Niet omdat hij geen fouten maakt, want ook hij heeft af en toe een slecht moment. Maar hij pakt echt regelmatig punten voor je ploeg. Dat heb ik Benítez misschien een enkele keer zien doen."

Joël Drommel komt bij PSV niet meer in het stuk voor. Hij mag keepen in bekerwedstrijden, maar op meer hoeft hij niet te rekenen. De verwachting is dat hij aan het einde van het seizoen op zoek gaat naar een nieuwe club. Ondanks zijn mindere periode bij PSV is er nog altijd interesse in de 26-jarige doelman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties