Eerste elftal

Ünüvar vereerd: "Spelen voor topclub FC Twente maakt me trots"

Ünüvar vereerd: "Spelen voor topclub FC Twente maakt me trots"

FC Twente kijkt graag naar talenten uit de Ajax-opleiding. De afgelopen jaren werden diverse spelers gehuurd waaronder Danilo, Kik Pierie en Salah-Eddine. Ook deze zomer meldde de Enschedese club zich bij Ajax voor een huurdeal. Na een mislukte poging afgelopen zomer, had Jan Streuer deze keer wel beet. Naci Ünüvar koos vorig seizoen voor Trabzonspor, maar dat werd een teleurstelling. De aanvaller hoefde dan ook niet lang na te denken toen FC Twente voor de tweede keer op de deur klopte.

Ünüvar staat al jaren te boek als één van de grootste talenten van de opleiding van Ajax, maar een overstap naar het eerste blijft opnieuw uit. Inmiddels is hij twintig en zoekt hij naar speelminuten in de eredivisie. Omdat Ajax hem deze nog niet kan geven is hij blij met de kans die hij krijgt bij FC Twente.

"Niet iedereen heeft het traject dat Matthijs de Ligt heeft. Dat ze op hun zeventiende al ready zijn voor de Champions League", vertelt hij voor de camera van ESPN. "Voor mij is het nu dat ik op mijn twintigste in de eredivisie ga spelen bij een topclub waar ik trots op ben om voor te spelen."

De man uit Zaandam heeft als flink wat wedstrijden gespeeld in de Keuken Kampioen Divisie met Jong Ajax. Hij speelde daar de meeste wedstrijden als linksbuiten en zijn cijfers waren indrukwekkend. Hij speelde 73 wedstrijden waarin hij zelf 24 keer scoorde en 18 assists leverde. Bij FC Twente richt hij zich op diezelfde positie. Helemaal nu de vaste linksbuiten Virgil Misidjan is vertrokken.

"Ik denk dat ik me met name op de nummer elf positie ga richten met een vrije rol daarin", vervolgt hij. "Zoals de meesten wel weten kan ik ook als nummer tien uit de voeten. Maar ik denk dat ik me op het begin vooral op elf moet richten." Een realistisch streven, want inmiddels heeft FC Twente met Vlap, Steijn en Taha drie spelers in huis die van origine een tien zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties