Eerste elftal

Ünüvar verkoos FC Twente boven kans bij Ajax: "Geen moment getwijfeld"

Ünüvar verkoos FC Twente boven kans bij Ajax: "Geen moment getwijfeld"

FC Twente klopte voor aanvang van het huidige seizoen aan bij Ajax voor drie spelers. Anass Salah-Eddine, Youri Regeer en Naci Ünüvar. De eerste besloot voor zijn kans te gaan in Amsterdam en met succes. Hij wist tot nu toe Owen Wijndal uit de basis te houden en de verwachting is dat Salah-Eddine komend weekend de competitie start als de eerste keuze van Ajax-trainer Maurice Steijn. Bij Regeer en Ünüvar had FC Twente wel beet.

Met name Ünüvar stond al langere tijd op het lijstje van Jan Streuer die hij zal hebben gedeeld met zijn opvolger Arnold Bruggink. Vorige seizoen wilde Streuer de Turkse aanvaller ook al naar Enschede halen, maar toen koos de kleine technicus voor het avontuur bij de Turkse kampioen Trabzonspor. Uiteindelijk speelde hij hier minder dan verwacht, maar naar eigen zeggen heeft hij er ook heel veel geleerd. Deze zomer kwam FC Twente opnieuw en toen werd het wel een ja. Hij tekende zonder optie tot koop een huurcontract tot 1 juli 2024.

"Ik kon blijven, ik heb ook nog een contract tot en met 2026, maar ik heb geen moment getwijfeld toen Twente kwam. Vorig seizoen was er al contact met Jan en Ron, maar toen was de timing niet helemaal goed. Nu wel", vertelt Ünüvar in gesprek met Ten Voorde van de Tubantia. Een basisplek heeft hij nog niet, maar dat heeft te maken met zijn fitheid.

Hij keerde terug uit Turkije met een hamstringblessure en kreeg bij FC Twente ook te maken met een blessure aan zijn bilspier. Hij is wel fit genoeg om in te kunnen vallen zoals hij dat deed in de twee wedstrijden tegen Hammarby IF.

Donderdagavond speelt Ricky van Wolfswinkel als linksbuiten omdat Vlap de plek inneemt van de geblesseerde nummer 10 Sem Steijn. Een noodoplossing, want Bruggink is nog op zoek naar een tweede linksbuiten. Ünüvar heeft hier totaal geen moeite mee. "Ik ben niet bang voor concurrentie. Dat hoort erbij en het maakt je sterker. Ik ga er alles aan doen om basisspeler te worden.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties