Eerste elftal

Ünüvar voorlopig niet inzetbaar en twee nieuwe twijfelgevallen bij FC Twente

Ünüvar voorlopig niet inzetbaar en twee nieuwe twijfelgevallen bij FC Twente

Vitesse-trainer Philip Cocu moet het tegen FC Twente doen zonder vijf van zijn spelers. Echter is de oefenmeester van de Arnhemmers niet de enige trainer met problemen, want ook Joseph Oosting heeft te maken met blessures. Gijs Smal en Joshua Brenet liggen er al meer dan een maand uit en worden ook niet snel terugverwacht. Hetzelfde geldt voor Naci Ünüvar, zo verklapt Oosting.

"Dat is een spierblessure en het is afhankelijk van het lichaam hoe snel zich dat herstelt. Bij de een is dat drie weken, de ander vier en de ander weer twee. Dat is lastig te voorspellen", aldus Oosting in gesprek met 1Twente. Daarnaast zijn er nog twee vraagtekens bij FC Twente. "Maar daar kan ik je pas morgen uitsluitsel over geven. Ik wil de namen wel tegen je zeggen, maar daar weten we zelf het fijne nog niet van. Als ik nu namen ga noemen en ze staan morgen wel op het wedstrijdformulier, dan denk jij: wat is dit? Daar moeten we nog even naar kijken."

De spelers die wel fit zijn zullen op zoek gaan naar eerherstel na de totaal onnodige nederlaag. Dat er maar drie dagen tussen RKC en Vitesse zit, vindt Oosting dan ook wel fijn. "Het is prettig dat je redelijk snel weer een wedstrijd hebt, want anders zit je de hele week naar die wedstrijd tegen RKC te kijken. Wat dat betreft is het wel prettig dat de wedstrijd morgen voor de deur staat en in dit geval tegen Vitesse."

Het stadion zal goed gevuld zijn, want bijna alle kaarten zijn verkocht. "Thuiswedstrijden van ons in de Grolsch Veste, dat is altijd mooi. Maar ik vind dat dat niet uit moet maken of je thuis of uit speelt. We zijn bezig met een bepaalde ontwikkeling in ons team. Dat gaat goed en daar maken we stappen in. Maar het moet niet uitmaken, thuis of uit. Maar thuis is sowieso een feest, want in een volle Grolsch Veste kan niemand verzaken."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties