Eerste elftal

Ünüvar wacht op kans, maar: "Hij is nog niet zover dat je daarmee begint"

Ünüvar wacht op kans, maar: "Hij is nog niet zover dat je daarmee begint"

Michel Vlap en Daan Rots zijn dit seizoen de vaste buitenspelers van FC Twente. Toch hebben Younes Taha en Mitchell van Bergen al de kans gehad om zich vanaf het begin te laten zien. Op zo'n kans wacht Naci Ünüvar nog altijd. Veel supporters zouden graag een keer een basisplaats voor Ünüvar zien, ook omdat Michel Vlap al tijden niet naar behoren presteert.

In de podcast De Warming-up van TC Tubantia komt de basisplaats van Vlap ter sprake. "Je kunt wel zeggen dat Vlap eruit moet, maar wie moet dan linkerspits spelen?", zegt clubwatcher Leon ten Voorde. Ünüvar zal bij velen de eerste naam zijn die opkomt. "Maar die heeft nog niet de inhoud om vanaf de eerste minuut te spelen. Die kun je beter achter de hand hebben. Oosting zegt ook altijd zo mooi: we hebben ook spelers nodig om mee te eindigen. Ünüvar is nog niet zover dat je daarmee begint, dat zou ik ook niet doen."

"Je kon vorige week heel veel aanmerken op Vlap. Bij Excelsior was het eerste kwartier heel goed, maar over het algemeen is het te weinig. Maar ik zou er wel mee beginnen als ik in de schoenen van Oosting zou staan. Je hebt hem ook nodig om aan het voetballen te komen", besluit Ten Voorde

Ünüvar was een van de eerste spelers die FC Twente voor dit seizoen aantrok. Toch moet de twintigjarige Turk nog altijd wachten op zijn eerste basisplaats voor de Tukkers. Aan het begin van het seizoen was Ünüvar daar niet fit genoeg voor, waarna hij medio september geblesseerd raakte. In de tweede seizoenshelft is de linksbuiten fitter, maar blijkbaar heeft hij dus nog niet de inhoud om te starten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties