Eerste elftal

Update: Bosz overweegt Lang toch een basisplaats te geven

Update: Bosz overweegt Lang toch een basisplaats te geven

Dinsdag waren er na de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Gibraltar zorgen bij PSV en haar supporters. Sterkhouder Joey Veerman viel geblesseerd uit en verliet het stadion met een bult op zijn voet. Medisch onderzoek heeft echter uitgewezen dat er weinig aan de hand lijkt. Toch is een basisplaats voor Veerman nog niet zeker: de middenvelder moet honderd procent fit uit de training van vrijdagmiddag komen, zo laat trainer Peter Bosz weten tegenover ESPN bij de persconferentie.

Bosz kan sowieso weer beschikken over Noa Lang. Hij is teruggekeerd van een hamstringblessure. De 24-jarige linksbuiten heeft inmiddels volledige trainingen mee kunnen doen, waardoor hij speelminuten kan maken tegen FC Twente. Eerst leek een basisplaats uitgesloten, maar Bosz laat nu toch weten een basisplaats voor Lang te overwegen. "We gaan alle voors en tegens op een rij zetten. Als je zoals Noa zeven weken niet gespeeld hebt, is dat natuurlijk een tegen, maar hij is fit", zegt Bosz. Hirving Lozano speelde deze week nog 120 minuten voor Mexico. Dat speelt ook mee in de overweging van de trainer van PSV.

Bij FC Twente zijn na Gijs Smal en Joshua Brenet ook Max Bruns en Naci Ünüvar na langdurige blessures ontslagen uit de ziekenboeg. Bruns speelde vorige week een helft in de oefenwedstrijd tegen Rot-Weiss Essen en Ünüvar trainde begin deze week voor het eerst weer volop mee. Of hij bij de selectie zit, wordt nog beslist. Michel Vlap en Mitchell van Bergen zijn twijfelgevallen voor de wedstrijd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties