Eerste elftal

Vak-P definitief niet welkom bij Go Ahead Eagles-uit

Vak-P definitief niet welkom bij Go Ahead Eagles-uit

Op zondag reist FC Twente af naar Deventer voor de derby van het Oosten tegen Go Ahead Eagles. Vak-P maakte vorige week bekend dat er geen uitsupporters welkom waren. Vandaar dat het besloot om het gesprek aan te gaan en alsnog 100 kaarten te eisen. Echter is dit niet gelukt, waardoor de ploeg zonder supporters van Vak-P de wedstrijd zal moeten spelen. Hieronder het statement van Vak-P dat de uitkomsten van het gesprek toelicht.

Vanmorgen hebben we een gesprek gehad met de betrokken partijen welke hadden besloten om Vak-P leden niet toe te laten bij de wedstrijd van a.s. zondag Go Ahead - FC Twente. In ieder geval een woord van dank naar alle partijen dat ze de moeite hebben genomen om ons te woord te staan.

In reactie op ons eerdere bericht, kregen we deze week terug dat de desbetreffende ambtenaar onze advocaat verkeerd had geïnformeerd en de besluitvorming rondom het weigeren van Supportersvereniging Vak-P anders zou zijn verlopen. We hebben deze informatie voor kennisgeving aangenomen... Om een lang verhaal kort te maken is de conclusie van het gesprek dat het beeld en de meningen over wat er die wedstrijddag is gebeurd en hoe dit past in de nu opgelegde maatregelen mijlenver ver uit elkaar liggen. We gaan elkaar dan ook niet in één gesprek vinden.

Zoals eerder aangegeven, en die mening delen we nog steeds, vinden we de genomen maatregel om specifiek Vak-P niet toe te laten nog steeds buitenproportioneel. Volgens ‘de andere kant’ betrof dit juist een stuk maatwerk waardoor deze beslissing is genomen.

Omdat wij ons ernstige zorgen maken over de positie van (uit)supporters in Nederland hebben we dit, met het oog op andere ontmoetingen tussen beide clubs, aangekaart. Hierover hebben we enkele toezeggingen gekregen voor de toekomst waarvan we hopen dat het niet alleen bij woorden zullen blijven.

D
e tijd zal het ons leren.

Vak-P

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties