Eerste elftal

Valentijn Driessen pakt Van Halst snoeihard aan en haalt FC Twente-verleden aan

Valentijn Driessen pakt Van Halst snoeihard aan en haalt FC Twente-verleden aan

Jan van Halst was maandag te gast bij Rondo van Ziggo Sport, waar hij door zichzelf en andere tafelgasten als Marco van Basten en Rafael van der Vaart niet schuldig werd geacht voor de crisis van Ajax vanwege zijn aandeel als commissaris technische zaken en later als algemeen directeur ad-interim. Valentijn Driessen pakt Van Halst snoeihard aan en haalt daarbij ook zijn FC Twente-verleden aan.

Volgens Driessen ontbreekt het Van Halst totaal aan zelfkennis. "Een eigenschap die de voetballer Van Halst bezat, maar hij volledig ontbeert als bestuurder", schrijft de journalist in zijn column in De Telegraaf. "Anders had hij na zijn totale mislukking bij FC Twente 'nee' gezegd tegen Ajax' verzoek om commissaris te worden en 'nee' gezegd tegen de rol van tijdelijk directeur. Wellicht zou Peter Bosz dan trainer van Ajax zijn geweest, was Mislintat niet binnengekomen of was hij kort gehouden en zou de afgeserveerde Klaas-Jan Huntelaar nu waarschijnlijk niet al meer dan een half jaar overspannen thuis zitten."

"Aan de tafel van Rondo bij Ziggo Sport was Van Halst maandag sowieso niet schuldig. Twaalf uur later kwam de aap uit de mouw: Van Halst keert terug als analist bij de zender. Beter daar wat open deuren intrappen bij Europese wedstrijden, zoals hij bij zijn trainingsbureau Van Baas naar Coach doet dan na FC Twente en Ajax een derde voetbalclub naar de rand van de afgrond leiden als bestuurder. Want niemand zal toch in Van Halsts open sollicitatie bij Rondo trappen?", besluit Driessen.

De terugkeer van Van Halst bij Ziggo Sport betekent dat FC Twente mogelijk ook weer te maken gaat krijgen met de 55-jarige oud-speler. Ziggo Sport gaat namelijk alle wedstrijden van de Europese competities uitzenden. FC Twente zal actief zijn in de groepsfase van de Champions League dan wel de Europa League. Naast Van Halst zijn ook Theo Janssen, Royston Drenthe, Giovanni van Bronckhorst, Ruud Gullit, Marco van Basten, Rafael van der Vaart, Youri Mulder, Danny Blind, Khalid Boulahrouz en Ronald de Boer analisten bij Ziggo Sport.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties