Eerste elftal

Valentijn Driessen uit kritiek op FC Twente na nieuw racisme-incident

Valentijn Driessen uit kritiek op FC Twente na nieuw racisme-incident

Voor het tweede seizoen op rij werd de overwinning op Ajax overschaduwd door een incident na afloop van de wedstrijd. Net als afgelopen mei werd Ajax-spits Brian Brobbey ook nu racistisch bejegend bij het instappen van der spelersbus. Vorig seizoen stond ploeggenoot Steven Berghuis zijn collega half en sloeg de man in kwestie. Deze keer was Berghuis niet betrokken, maar werd de man in kwestie wel direct in de kraag gevat. Toch vindt Valentijn Driessen dat FC Twente het incident had moeten voorkomen.

"Dat moeten ze aan de voorkant regelen en niet achteraf. Technisch directeur Arnold Bruggink is de spelersbus instapt om zijn excuses aan te bieden. Heel goed dat hij zijn excuses aanbiedt namens FC Twente. De man is opgepakt en heeft direct een stadionverbod gekregen. Prima allemaal, maar na de ervaringen van vorig seizoen hd je dit gewoon voor moeten zijn."

Hoe Driessen dat voor zich ziet? "Of je zet de bus ergens anders neer of je zorgt er in ieder geval voor dat er geen publiek bij kan. Het is ook heel raar, want de Grolsch Veste is één van de weinige stadions waar het publiek vlak bij de bus kan komen. Dan wordt er van alles geroepen en geschreeuwd. Dit kan natuurlijk niet en moet je niet accepteren en ook niet wíllen accepteren. Ik hoop dat die man een stadionverbod van meerdere jaren krijgt en daar niet meer welkom is." Ajax heeft direct laten weten dat het aangifte gaat doen bij de politie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties