Eerste elftal

Valentijn Driessen zet vraagtekens bij morele kompas FC Twente

Valentijn Driessen zet vraagtekens bij morele kompas FC Twente

FC Twente heeft de laatste maanden een aantal keer beroep moeten doen op haar morele kompas. In januari twijfelde de club of het Manfred Ugalde voor een recordbedrag moest verkopen aan het Russische Spartak Moskou, deze week was het al dan niet ontslaan van Joshua Brenet een vraagstuk in Enschede. FC Twente besloot Ugalde te verkopen en Brenet te ontslaan, iets waar Valentijn Driessen zijn vraagtekens bij zet.

"Het is goed dat de Enschedese club geen plaats meer heeft voor de verdediger na diens veroordeling tot een maand gevangenisstraf vanwege het herhaaldelijk rijden zonder rijbewijs en het mishandelen van zijn vriendin", schrijft Driessen in zijn column in De Telegraaf. "Normen en waarden gelden nu blijkbaar wel, al blijft de vraag of FC Twente het contract met Brenet zou hebben ontbonden als hij voor een miljoenenbedrag was gekocht en tot medio 2027 vast lag."

"Hetzelfde FC Twente deed in januari nog tegen alle sanctievoorstellen in zaken met Rusland door spits Manfred Ugalde aan Spartak Moskou te verkopen. De club die Quincy Promes doodleuk de hand boven het hoofd hield na in ons land te zijn veroordeeld tot 7,5 jaar cel", besluit Driessen.

Deze week werd Brenet veroordeeld tot een maand celstraf omdat hij twee keer werd aangehouden zonder geldig rijbewijs. Dat wordt in Nederland gezien als een misdrijf. Het OM had een taakstraf van zestig uur geëist en een voorwaardelijke celstraf van een week, maar de veroordeling viel een stuk hoger uit. Dit onder meer omdat Brenet zelf niet op kwam dagen en hij al vaker in aanraking was geweest met justitie. Daarnaast moet Brenet ook nog een voorwaardelijk taakstraf uitvoeren van 20 uur. Deze straf kreeg hij in 2021 nadat hij zijn vriendin had mishandeld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties