Eerste elftal

Van Aanholt blikt terug: "Ik zou eigenlijk naar FC Twente gaan"

Van Aanholt blikt terug: "Ik zou eigenlijk naar FC Twente gaan"

Patrick van Aanholt staat sinds dit seizoen onder contract bij PSV. Hij wordt gehuurd van het Turkse Galatasaray dat hem recentelijk ook voor komend seizoen heeft verhuurd aan de Eindhovenaren. In het verleden stond hij ook onder contract bij Sunderland en Chelsea én het scheelde weinig of de linksback had ook voor FC Twente gespeeld.

Dat was tijdens de winter van het seizoen 2011-2012. "Ik zou eigenlijk naar FC Twente gaan, ik was bijna rond", vertelt Van Aanholt tegen Voetbal International. "Maar Vitesse-eigenaar Merab Jordania zei tegen Roman Abramovich: “Ik wil Patrick hier hebben”. En toen belde technisch directeur Michael Emenalo mij op met de mededeling dat ik naar Arnhem moest."

Van Aanholt had aanvankelijk moeite om zijn draai te vinden bij Vitesse. De eerste twee wedstrijden kwam hij geeneens aan spelen toen. "Ik werd helemaal gek. Toen belde ik gelijk naar Chelsea, en herinnerde hen aan het gesprek dat ik eerder voerde. Ik zei: Ik moest per se naar Vitesse en ik speel niet eens. Dus zorg er maar voor dat ik ga spelen."

Uiteindelijk kwam het wel goed met de verdediger bij Vitesse. Uitgerekend een oud-trainer van FC Twente speelde daarin een belangrijke rol. "Ik stond op het vliegveld toen Fred Rutten me belde. Hij vertelde dat hij bij Vitesse ging tekenen en dat hij wilde dat ik bleef. Ik zei dat ik veel respect voor hem had als trainer, maar dat ik echt niet zou terugkeren. Toch wist hij me over te halen, ook mijn vriendin speelde daar een belangrijke rol in. Ik weet niet wat er was gebeurd als Rutten niet naar Vitesse was gegaan", besluit Van Aanholt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties