Eerste elftal

Van Beek vindt dat sc Heerenveen een punt had verdiend: "Mocht alleen niet zo wezen"

Van Beek vindt dat sc Heerenveen een punt had verdiend: "Mocht alleen niet zo wezen"

sc Heerenveen kreeg in de eerste zes wedstrijden van het seizoen maar liefst zestien tegentreffers, maar stond zaterdagavond tegen FC Twente een stuk beter georganiseerd. De Tukkers kwamen moeilijk tot kansen en hadden uiteindelijk een afstandsschot van Michel Vlap nodig om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

sc Heerenveen-aanvoerder Sven van Beek is tevreden over het spel van zijn ploeg. "Ik denk dat we best dicht bij een punt waren", vertelt de 29-jarige verdediger in gesprek met ESPN. "We hebben in ieder geval als team gespeeld, dus complimenten aan het team. Als je het vergelijkt met afgelopen wedstrijden, staat er een heel ander elftal, met energie. Het mocht alleen niet zo wezen dat je een goal maakt. Via Patrick Walemark heb je een grote kans, dan moet je een beetje het geluk hebben dat hij erin vliegt. Een puntje was misschien terecht geweest."

sc Heerenveen ging 'back to basic': geen gekke kapriolen met opbouwen, maar gewoon simpel voetballen en stug tegenhouden. "Je weet als je hiernaartoe gaat, dat ze sterk zijn in het afjagen. Daar hebben we hier vorig jaar mee te maken gehad. Toen dachten we: gewoon de lange bal spelen, dan gaan we van daaruit verder spelen", aldus Van Beek.

Trainer Kees van Wonderen is content met het spel van zijn ploeg. "Ik ben tevreden met de vechtlust en de manier waarop de jongens zich gepresenteerd hebben. Ze hadden wel in de gaten dat we uit een ander vaatje moeten tappen. Ten eerste is dat gaan vechten vanuit een bepaalde organisatie. Daar zijn we al langer mee bezig, maar nu was er het besef dat je dat moet doen. Dan staat er wel een sterk team. Dit is een begin waar je verder op kan borduren", besluit de voormalig assistent-trainer van FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties