Eerste elftal

Van Bergen grijpt kans niet tegen kwetsbare tegenstander: "Viel mij enorm tegen"

Van Bergen grijpt kans niet tegen kwetsbare tegenstander: "Viel mij enorm tegen"

Mitchell van Bergen maakte zondagmiddag zijn basisdebuut voor FC Twente. De voor één miljoen euro overgenomen buitenspeler mocht al vijf keer invallen, maar kreeg bij afwezigheid van Michel Vlap nu de kans vanaf de start. Van Bergen kende echter geen gelukkig basisdebuut: 24-jarige Ossenaar speelde geen goede wedstrijd tegen Heracles Almelo.

"Ik ben teleurgesteld over zijn optreden", zegt clubwatcher Leon ten Voorde bij de fusiepodcast van De Ballen Verstand en Heraklets van TC Tubantia. "Vanaf Volendam-uit is hij bij Twente. Hij is op het laatste moment gekomen en heeft veel invalbeurten gehad. Bij Volendam viel hij goed in, maar daarna heeft hij het in invalbeurten nog niet echt laten zien."

"Invallen is soms ook lastig, he`", relativeert Ten Voorde. "Maar nu kreeg hij de kans en dan verwacht ik gewoon meer van hem. Vooral ook omdat Jannes Wieckhoff zijn directe tegenstander was. Die maakte in de elfde minuut die fout de verkeerde ingooi waar de 0-1 uit voortkwam, red.). Jannes Wieckhoff is aan de bal best oké, maar verdedigend is hij heel kwetsbaar."

"Die jongen speelt voor het eerst in de basis, in de derby, met een volle bak. Die begint dramatisch aan die wedstrijd. Ik vind dat je zo'n speler dan helemaal overhoop moet spelen. Die moet je opzoeken, die moet je gek maken. Dat heb ik niet gezien. Ik heb niks van Van Bergen gezien. Hij viel mij echt enorm tegen", aldus de clubwatcher.

"Ik vind het gewoon te weinig. Hij heeft een vierjarig contract getekend bij Twente. Voor de tijd waren er twijfels bij heel veel mensen over zijn rendement. Het is nog allemaal heel vroeg, we zitten op de negende speeldag. Maar ik heb altijd van een voetbalprofessor gehoord: 'Kansen krijg je niet, die moet je verdienen.' Die kans heeft hij niet gepakt gisteren. Het is heel hard, maar het was veel te weinig. Hij had die jongen gisteren in de eerste helft gewoon echt overhoop moeten spelen. Het was veel te weinig", besluit Ten Voorde.

Opinie: Wat vond jij van het optreden van Van Bergen? Als Vlap nog geblesseerd is tegen Feyenoord, moet hij dan nog een keer de kans krijgen of is het dan de beurt aan Taha of misschien wel weer Van Wolfswinkel? Laat het weten in de reacties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties