Eerste elftal

Van Bergen tóch één van de uitblinkers in de eredivisie

Van Bergen tóch één van de uitblinkers in de eredivisie

Mitchell van Bergen werd afgelopen zomer voor één miljoen euro overgenomen van het Franse Stade Reims. Hier speelde de bliksemsnelle rechtsbuiten haast nooit. Bij FC Twente hoopte hij veel minuten te kunnen maken en zijn rendement te verhogen. Dit lukte hem afgelopen seizoen echter nog niet. Wel was hij uitblinker in een andere statistiek.

De 24-jarige aanvaller kwam dit seizoen 22 keer in actie voor FC Twente. Hierin wist hij geen enkel doelpunt te maken. Van Bergen gaf slechts één assist. Het matige seizoen voor de rechtsbuiten zorgde ervoor dat zijn marktwaarde gedaal is. Aan het begin van het seizoen werd deze geschat op 1,2 miljoen euro. Momenteel is deze negenhonderd duizend euro. Van Bergen staat nog onder contract tot medio 2027 bij de club uit Enschede.

Zijn voornaamste wapen is zijn snelheid. Hiermee is hij dan ook één van de uitblinkers in de eredivisie. Hij staat op de vijfde plek van snelste spelers uit de Nederlandse competitie. Op nummer één staat Feyenoorder Yankuba Minteh met 34.9 kilometer per uur. De topsnelheid van Van Bergen was dit seizoen 34.1 kilometer per uur. Bekijk hieronder de gehele ranglijst.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties