Eerste elftal

Van Binnenuit: Niet 50.000 Ajacieden maar twee stukken aluminium werden de grootste vijand

Van Binnenuit: Niet 50.000 Ajacieden maar twee stukken aluminium werden de grootste vijand

FC Twente pakte zaterdagavond een punt op bezoek bij Ajax. Een goed resultaat, zou je normaalgesproken zeggen. Er had echter veel meer ingezeten. De Tukkers kregen grote kansen, raakten in de eerste minuten al twee keer de paal en speelden een uur tegen tien man. FC Twente is dan ook niet tevreden met het punt, zo vertelt aanvoerder Robin Pröpper na de wedstrijd tegenover ESPN.

Is FC Twente tevreden met dit punt? "Nee, ik denk het uiteindelijk niet", vertelt Pröpper. "Als je de vraag vooraf had gesteld, dan misschien wel. Maar als je het wedstrijdbeeld bekijkt met de rode kaart, denk ik dat we uiteindelijk te weinig hebben gecreëerd. Op wat afstandsschoten na en misschien een ongelukkig momentje hebben we eigenlijk te weinig gecreëerd. Als je tegen tien man speelt, wil je meer. In de rust zeiden we ook, we zijn niet tevreden met een punt. Dus bij deze, we zijn niet tevreden."

"Ik denk dat we de wedstrijd heel goed begonnen. We krijgen drie grote kansen, met iets meer geluk scoren we. Het is gewoon zonde. We speelden op dat moment hartstikke goed. Achteraf was het misschien beter geweest als het elf tegen elf bleef. We speelden op het begin iets opportunistischer. In de tweede helft werd het denk ik een beetje breien met een te laag baltempo, waardoor we het niet kapot speelden. Dat was gewoon niet goed genoeg. Anderzijds, als je een punt hebt gepakt bij Ajax uit, heb je het gewoon goed gedaan", aldus de centraal verdediger van FC Twente.

Hoe hoog durft FC Twente te kijken op de ranglijst? "We draaien nu mee. Ik denk dat we van iedereen kunnen winnen, maar we kunnen ook van iedereen verliezen in die top vijf. We moeten goed voor de dag komen. Dat hebben we bij vlagen gedaan, maar je wilt dit soort wedstrijden winnen. We staan op de plek waar we horen te staan, denk ik. We mogen dromen. We gaan voor het hoogst haalbare", besluit Pröpper.

Van Binnenuit: Niet 50.000 Ajacieden maar twee stukken aluminium werden de grootste vijand

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties