Van de Kerkhof vindt dat FC Twente hand in eigen boezem moet steken

Voor Willy en René van de Kerkhof blijven de wedstrijden tussen FC Twente en PSV altijd speciaal. De tweeling maakte in 1970 de overstap van de Helmondse amateurclub RKSV MULO naar FC Twente, om drie jaar later samen naar PSV te gaan. De gebroeders hebben wel een voorkeur voor de club uit Eindhoven en hadden dus veel te juichen in de laatste minuut, toen Ricardo Pepi de winnende goal maakte.

René vond PSV niet goed spelen tegen FC Twente. "Maar we hebben toch de punten in eigen huis weten te houden, in de allerlaatste seconden. We hebben geluk gehad", vertelt de 72-jarige oud-aanvaller tegenover Omroep Brabant. "De spelers wilden wel. Maar soms lukt het gewoon niet. Op het middenveld kreeg Twente veel te veel ruimte. Twente had echt kans om de wedstrijd te winnen. Maar zeven minuten blessuretijd aan het eind, dat was een beetje de eigen schuld van Twente. Dat deed alles heel traag."

In eerste instantie kwamen er zes minuten blessuretijd bij. Scheidsrechter Joey Kooij trok daar na tijdrekken van Gijs Smal zelfs nog één minuut bij. PSV wist uiteindelijk op precies 96:00 minuten te scoren. Een zure nederlaag voor FC Twente, dat minimaal een punt had verdiend.