Eerste elftal

Van de Looi eerlijk: "Had niet het gevoel dat we tegen de nummer drie speelden"

Van de Looi eerlijk: "Had niet het gevoel dat we tegen de nummer drie speelden"

FC Twente won zondagmiddag met 1-0 van Heracles Almelo. Het was geen sprankelend duel, maar zoals wel vaker dit seizoen wist FC Twente toch nog een manier te vinden om de wedstrijd naar zich toe trekken. Heracles-trainer Erwin van de Looi was niet onder de indruk van het spel van de Tukkers en vindt dat zijn ploeg een punt had moeten pakken.

"Er lagen kansen, maar we waren niet goed genoeg aan de bal", vertelt Van de Looi tegenover ESPN. "Natuurlijk wil je met een bepaalde agressie spelen, maar je moet ook je hoofd gebruiken. Je moet soms rust hebben aan de bal. Twente combineerde ook niet heel goed, maar ze kregen wel meer tijd van ons. Ze moesten het ook hebben van vroege voorzetten. Op het laatste hebben ze alleen maar lange ballen gespeeld."

"Ik baal sowieso omdat we hier verliezen. Het is een derby en ik vond het verschil ook weer niet zo groot als de ranglijst doet vermoeden. Nee, ik had niet het gevoel dat we tegen de nummer drie van de eredivisie speelden. Dan moeten we er eigenlijk ook meer uit halen qua resultaat. Dan is dit zuur", aldus de 52-jarige trainer.

In korte tijd gaat Heracles van de nummer drie naar de nummer vier: AZ komt woensdag om 18:45 uur op bezoek. "We gaan snel herstellen, want AZ komt woensdag weer op bezoek. Dat heb ik ook tegen de spelers gezegd. Morgenochtend moeten we dit vergeten zijn en staat alles in het teken van herstel, om er woensdag volle bak op te klappen tegen AZ", besluit Van de Looi.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties