Eerste elftal

Van der Gijp ontdekt mankement bij Twente-verdediger: "Hij ziet het wel goed, maar..."

Van der Gijp ontdekt mankement bij Twente-verdediger: "Hij ziet het wel goed, maar..."

Mees Hilgers en Robin Pröpper waren twee van de weinige spelers die het zondag niet lieten afweten tegen Ajax. Ze wisten de bal een aantal keer goed te blokkeren, waarmee tegendoelpunten werden voorkomen. Ook René van der Gijp zag het. Hij vindt Hilgers een prima speler, maar ziet wel een mankement bij de 22-jarige verdediger.

"Het is wel jammer. Die Mees Hilgers zou twee kopjes groter moeten zijn. Ik vind hem niet verkeerd", vertelt Van der Gijp bij Vandaag Inside. Johan Derksen reageert. "Misschien krijgt 'ie nog een groeistuipje." Van der Gijp zag een aantal goede dingen bij Hilgers. "Die sliding op Brobbey en hij kwam ook een paar keer in het midden om druk te zetten. Hij ziet het wel goed, maar hij is te klein."

Hilgers heeft een lengte van 1,83 meter. Daarmee is hij inderdaad niet de langste verdediger. Hilgers oogt niet als de sterkste of de langste, maar met zijn duelkracht zit het wel goed. Daarnaast zien we dat hij verdedigend een belangrijke schakel is voor FC Twente. Hilgers heeft na Joshua Brenet de meeste succesvolle tackles per 90 minuten (1,6 tegen 1,5), heeft na Alfons Sampsted de meeste onderscheppingen per 90 minuten (1,8 tegen 1,2) en blokkeert na Robin Pröpper de meeste schoten per 90 minuten (0,5 tegen 0,3).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties