Eerste elftal

Van der Gijp verbijsterd door ingreep Oosting: "Dat mannetje loopt 25 kilometer"

Van der Gijp verbijsterd door ingreep Oosting: "Dat mannetje loopt 25 kilometer"

Na de rode kaart van Mees Hilgers tegen PSV, moest Joseph Oosting ingrijpen. Alec van Hoorenbeeck werd ingebracht om de verdediging weer compleet te maken. Het was vervolgens Sem Steijn die werd geslachtofferd. Een wissel die Oosting op de nodige kritiek kwam te staan. Een deel van de supporters snapten niet van de keuze om de topscorer eruit te halen. Ook de analisten Wim Kieft en Van der Gijp begrepen er niets van.

"Ik vond het een hele rare wissel van die trainer om Steijn eruit te halen. Dat is een jongen die altijd bereid is om te gaan. Ik vond het ook een leuk beeld dat zijn vader in beeld kwam. Die wist natuurlijk ook dat hij in beeld kwam, want anders zou je toch denken: 'fuck off. Mijn zoon wisselen?' Ik had hem niet gewisseld, want hij wil altijd wel lopen en is altijd wel bedrijvig. Dat vond ik opmerkelijk."

Ook René van der Gijp deelt deze mening. "Als je met tien man komt te staan, dan is Sem Steijn toch wel de laatste die je eruit haalt? Dat mannetje loopt gewoon 25 kilometer en is altijd bezig en in beweging. Die haal je er dan gewoon uit. Ik had het er met Wimpie (Kieft) over. Volgens mij halen ze hem eruit omdat hij waarschijnlijk het minste lawaai maakt. Hij geeft de trainer zelfs nog een high five." Valentijn Driessen ziet een ander gevolg. "Je hebt wel een probleem met zijn moeder. Die vond het geloof ik niet zo leuk. 'Godverdomme. Helemaal naar Enschede gereden voor twintig minuten.'"

Poll

Vond jij de wissel van Steijn een logische keuze?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties