Eerste elftal

Van der Kraan blij met eerste zaterdagwedstrijd sinds tijden: "Eindelijk weer"

Van der Kraan blij met eerste zaterdagwedstrijd sinds tijden: "Eindelijk weer"

FC Twente speelt dit weekend voor de eerste keer sinds lange tijd weer op een van de voorkeursdagen. De Tukkers nemen het op zaterdagavond om 21:00 uur in eigen huis op tegen sc Heerenveen. Het is al lang geleden dat FC Twente een wedstrijd op een van de voorkeursdagen, vrijdag en zaterdag betreffende, speelde.

Vorig seizoen speelde FC Twente slechts vijf thuiswedstrijden op vrijdag of zaterdag. De laatste keer was op vrijdag 12 mei, toen de ploeg won van NEC Nijmegen. Daarna speelde FC Twente drie thuiswedstrijden op zondagmiddag en één op woensdagavond. Daarbij zaten wel de thuiswedstrijden tegen Ajax tijdens de laatste speelronde van vorig seizoen, waarop alle wedstrijden op zondag werden gespeeld, en het thuisduel tegen PEC Zwolle, die tussen twee Europese duels gepland stond.

De laatste seizoenen klaagde FC Twente al meerdere keren bij de KNVB dat er te weinig gehoor werd gegeven aan de voorkeursdagen. Algemeen directeur Paul van der Kraan is dan ook blij dat FC Twente 'eindelijk weer op zaterdagavond speelt', schrijft hij in de nieuwsbrief op de officiële website van FC Twente. Als we vooruit kijken, blijkt dat het wat betreft de voorkeursdagen de komende tijd een stuk beter gaat dan in het verleden. De komende vijf thuisduels, met uitzondering van die tegen Feyenoord, worden allemaal gespeeld op vrijdag of zaterdag.

FC Twente - sc Heerenveen gaat zaterdag om 21:00 uur van start in een nagenoeg uitverkochte De Grolsch Veste. De wedstrijd staat onder leiding van de Borculose scheidsrechter Rob Dieperink. De wedstrijd wordt live uitgezonden op ESPN 1. De voorbeschouwing begint al om 20:15 uur.

Voorspel en win onze Voetbalpool!

Appgebruikers kunnen stemmen via deze link.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties