Eerste elftal

Van der Kraan doet dringende oproep aan rokende supporters FC Twente

Van der Kraan doet dringende oproep aan rokende supporters FC Twente

Kenneth Pérez verbaasde zich afgelopen weekend in De Grolsch Veste. Hij zag een flink aantal supporters roken en vroeg zich af of er bij FC Twente überhaupt wel een rookverbod in het stadion gold. Het antwoord daarop is simpelweg 'ja'. Algemeen directeur Paul van der Kraan heeft ook meegekregen dat er veel wordt gerookt in het stadion en komt met een reactie.

"Deze week zei Kenneth Perez het bij ESPN: roken hoort niet thuis in een voetbalstadion", schrijft Van der Kraan in de nieuwsbrief op de officiële website van FC Twente. "Sinds 2020 moeten de stadions rookvrij zijn in Nederland. Bij FC Twente roepen we iedere wedstrijd om dat roken in De Grolsch Veste verboden is, er hangen bordjes met 'rookvrij stadion' aan alle trapopgangen, hetzelfde logo staat op de seizoenkaarten en losse tickets en we laten 'rookvrij' schermen zien op alle tv’s en de videowalls."

"Toch lukt het ons onvoldoende om supporters te laten stoppen met roken voor zo lang ze in het stadion zijn. Tijdens de wedstrijd handhaven we hierop, maar met deze aantallen rokers is dat bijna niet te doen. Als club doen we een dringend beroep op de rokers om zich te houden aan het rookverbod. Houd rekening met de mede-supporters!", besluit Van der Kraan.

Vind jij het een goede reactie van de algemeen directeur? Laat het weten in de reacties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties