Eerste elftal

Van der Kraan legt plannen voor uitbreiding Grolsch Veste op tafel

Van der Kraan legt plannen voor uitbreiding Grolsch Veste op tafel

Momenteel is het niet mogelijk om voor supporters een seizoenskaart aan te schaffen bij FC Twente, aangezien deze volledig zijn uitverkocht. Ook de reguliere kaarten gaan nagenoeg allemaal over de toonbank tijdens een thuiswedstrijd. Vandaar dat er voorzichtig wordt gesproken over een uitbreiding van de Grolsch Veste. Algemeen directeur Paul van der Kraan vertelt welke plannen de Tukkers hebben.

De seizoenskaarten zijn volledig uitverkocht en dat kan voor problemen gaan zorgen. "Wij zitten inmiddels in een jasje dat heel strak is, alles is uitverkocht en we hebben een behoorlijke lijst met potentiële nieuwe seizoenkaarthouders. Maar ook stromen er elk jaar ongeveer 1300 jeugdige supporters uit de jeugdclub binnen die we geen seizoenskaart kunnen aanbieden. Wij hebben geen vergrijzing van de seizoenkaarthouders, dat is ons sterke punt, maar dat blijft niet zo als we geen nieuwe kaarten kunnen verkopen. We moeten kijken hoe nu verder", vertelt Van der Kraan bij VoetbalTijd.

Naast de eigen wedstrijd, kan de uitbreiding ook tijdens andere duels goed van pas komen. "We zijn heel voorzichtig aan het kijken. Je gaat kijken naar wat je nodig hebt om ook richting de KNVB aantrekkelijker te worden. Vanuit die kant hoor je dan dat 40.000 plekken interessant is, omdat je dan aan de eisen voldoet om de grote internationale wedstrijden te mogen organiseren."

Dit zou betekenen dat er een groot aantal plekken bij komt, de vraag is of dat mogelijk is. "Dat betekent dat je moet inzetten op tienduizend extra plaatsten. We hebben gekeken naar of dat kan en dat kan. Dan ga je aan de spoorzijde de lucht in. Je kan gewoon aan deze kant van het spoor blijven en dan blijf je zelfs binnen de grenzen van onze eigen grond."

De uitbreiding brengt ook nog andere dingen met zich mee waar goed naar gekeken moet worden. "Dan krijg je de bijkomende uitdagingen. De spoortunnel is te klein, die moet dus verbreed worden. Daar hebben we nu eigenlijk al last van. Ook moet je kijken naar het parkeren, waar gaan al die mensen parkeren? En met de geluidsnorm moet rekening worden gehouden. Dus het duurt zeker nog wel zo'n vijf, zes, zeven jaar."

Dan rest de vraag wat er met de grachten gaat gebeuren. "Deze gaan niet dicht, dat is relatief heel veel werk voor weinig plaatsen. Het zijn ook nog plaatsten die nooit overdekt zijn, bovendien moet je wat verzinnen voor de toiletten en de verkooppunten. Je hebt daarbij dus heel veel uitdagingen. Ik denk gezien de investering die je moet doen, dat je beter kan kijken naar de uitbreiding. Als je rekening houdt met alles liggen daar meer mogelijkheden", besluit Van der Kraan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties