Eerste elftal

Van der Kraan neemt stelling: "We mogen dit niet laten verpesten"

Van der Kraan neemt stelling: "We mogen dit niet laten verpesten"

Afgelopen zaterdag was het feest in het uitvak van het stadion van Fortuna Sittard. De meegereisde supporters werden na maanden eindelijk weer eens beloond met een ware driepunter. FC Twente won met 3-0 door doelpunten van Cerny en Ugalde (2x). Na afloop zochten de spelers de supporters op en werd de overwinning groots gevierd.

Het gebeurde in een week waarbij diverse bekende Nederlanders en analisten uitspraken dat uitsupporters misschien maar moeten worden geweerd bij voetbalwedstrijden. Algemeen directeur Paul van der Kraan is duidelijk tegen een dergelijk verbod.

"Deze wedstrijd liet maar weer eens zien hoe belangrijk deze steun is. Het zou zeer te betreuren zijn als in de toekomst uitsupporters niet meer welkom zijn in de stadions", aldus Van der Kraan op de clubwebsite van FC Twente.

Hij is dan ook van mening dat een grote groep niet mag lijden onder de problemen die een kleine groep supporters veroorzaakt. "Door een paar ‘rotte appels’ mogen we dit niet laten verpesten. Het is niet gemakkelijk, maar het is aan alle betrokkenen om ook voor de toekomst wedstrijdbezoek van uitsupporters te garanderen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties