Eerste elftal

Van der Meijde verklapt: "Bij FC Twente ben ik altijd dronken"

Van der Meijde verklapt: "Bij FC Twente ben ik altijd dronken"

Andy van der Meijde is tegenwoordig veel te zien op social media, zijn programma Bij Andy in de auto en sinds vorig seizoen ook bij het praatprogramma Veronica Offside. Hier deelt hij zijn ongezouten mening en meestal weet hij er een grappige twist aan te geven. In het verleden speelde hij één seizoen in het shirt van FC Twente. Dit gebeurde in het voetbalseizoen 1999-2000 toen hij door Ajax werd verhuurd aan FC Twente.

Van der Meijde had het destijds zo naar zijn zin bij FC Twente dat hij bij zijn afscheid zijn tranen niet kon bedwingen. Op dat moment was hij het liefst bij FC Twente gebleven, maar Ajax had op dat moment grote plannen met de aanvaller. Het waren geen loze beloftes, want de rechtsbuiten werd direct basiskracht. Hoewel hij maar één seizoen het rood van FC Twente verdedigde, voelt Van der Meijde zich nog altijd verboden met de club. Toch is er één club die boven alles uitstijgt en dat is Ajax.

Van der Meijde komt niet heel vaak meer in de Grolsch Veste om een wedstrijdje van FC Twente te bekijken. Er is jaarlijks echter één uitzondering en dat is als FC Twente het opneemt tegen Ajax. "Ik ga alleen naar FC Twente - Ajax." Na afloop hoef je hem echter weinig te vragen over de wedstrijd. "Dan zie ik de hele wedstrijd niet, want dan ben ik dronken", vertelt hij lachend aan tafel bij Veronica Offside.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties