Eerste elftal

Van der Vaart corrigeert zichzelf: FC Twente wél titelkandidaat

Van der Vaart corrigeert zichzelf: FC Twente wél titelkandidaat

De prestatie van FC Twente tegen Feyenoord werd ook besproken aan tafel bij Studio Voetbal. Feyenoord was vooraf de torenhoge favoriet na de indrukwekkende overwinning op Lazio in de Champions League. Toch gingen de Rotterdammers de bietenbrug op en verloren de wedstrijd met 2-1. De ploeg en Oosting kregen na afloop dan ook lof uit alle uithoeken van Nederland voor de manier ze de kampioenskandidaat hadden bestreden. Zelfs Rafael van der Vaart moest op zijn eerdere uitspraken terugkomen.

Vorige week zei Van der Vaart dat hij AZ wel mee ziet doen om de titel, maar FC Twente niet. Ben je daar nu op teruggekomen? "Jazeker. Laten we eerst over Feyenoord beginnen dat tegen Lazio misschien wel de perfecte wedstrijd speelde. Dan was het zondag wat teleurstellend, maar dat kwam ook door FC Twente. Thuis brengt het iets magisch bij hen naar boven."

"Ze speelden heel slim met de lange bal en gingen voor de tweede bal en lieten deze heel vaak goed vallen. En ik vond Hilgers één van de besten. Die dekte constant zo ver vooruit. Ik vond het wel eens leuk om hem uit te lichten, ook met Pröpper samen, die zijn heel goed."

Pierre van Hooijdonk was verrast door het hanteren van de lange bal door FC Twente. "Het was wel verrassend, want FC Twente heeft voorin eigenlijk heel weinig lengte." Van der Vaart: "En het sterke punt van Feyenoord is het continu druk blijven zetten. Twente dacht: we spelen de bal één keer en daarna lang. Dat deden ze heel erg slim."

Dan wordt ook nog gezocht naar de verklaring waarom Feyenoord geen schim meer was van de ploeg die won van Lazio. "Als je tegen Lazio hebt gespeeld, dan is het voor een aantal spelers toch moeilijk om thuis te geven tegen FC Twente", aldus Van Hooijdonk. "En als het er eentje is, dan is het geen probleem en kan je het opvangen. Zo niet, dan word je afgetroefd, en zeker door een FC Twente. Het was eigenlijk te gemakzuchtig. De manier waarop Feyenoord van Lazio won, dat was nu de manier waarop FC Twente Feyenoord versloeg."

Poll

Ben je het eens met Van der Vaart? Is FC Twente een titelkandidaat?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties