Eerste elftal

Van der Vaart en Van Hooijdonk lyrisch over FC Twente - Feyenoord

Van der Vaart en Van Hooijdonk lyrisch over FC Twente - Feyenoord

De wedstrijd FC Twente – Feyenoord was zondag een genot om naar te kijken. Dit vonden ook de analisten Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk. Aan tafel bij Studio Voetbal werd ruim aandacht besteed aan de topper in de eredivisie die alleen geen winnaar kende. Volgens van der Vaart verdiende de wedstrijd ook geen winnaar.

''Het waren twee boksers die allebei vol in de aanval gingen'', begint een enthousiaste Van Hooijdonk die jaren lang het shirt droeg van Feyenoord. ''Dit is voor het eerst dat ik een wedstrijd zat te kijken en ik hoopte dat er niet meer gescoord werd”, haakt Van der Vaart in. “Allebei verdienden ze het niet om te verliezen. Laat het dan maar zo zijn.’

“Het was echt een mooie pot. Feyenoord is een van de beste teams die hoog druk zet. Ik vond FC Twente heel geduldig in de opbouw en daardoor kwam Feyenoord best in de problemen. Door voetballend te denken kwam Twente tot kansen. Deze wedstrijd moet je eigenlijk gewoon een keer terugkijken.”

Toch was er bij Van Hooijdonk de nodige irritatie. Hij begreep niets van de keuze van scheidsrechter Lindhout om Feyenoord geen strafschop toe te kennen. ''Dat vond ik echt de slechtste speler van het veld. We hebben de credits gegeven aan Twente en Feyenoord, maar Lindhout liet dingen doorgaan die overduidelijk een overtreding waren. Hij bestraft het gewoon niet. De mogelijke strafschop was natuurlijk het toppunt.'' Ibrahim Afellay en Van der Vaart zijn het een smet de oud-international. Afellay: ''Dit is totaal geen discussie. Het is gewoon een penalty.'' Van der Vaart: ''Feyenoord is gewoon bestolen vandaag.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties