Eerste elftal

Van der Vaart onder de indruk van uitblinker Taha

Van der Vaart onder de indruk van uitblinker Taha

Younes Taha klopt al enige tijd op de deur bij Joseph Oosting, maar een basisplek zat er dit seizoen nog niet in. Na zijn schitterende goal tegen Go Ahead Eagles klopte hij nog nadrukkelijker op de deur, maar Oosting bewoog niet mee. Een dag voor de wedstrijd zei de trainer dat Taha meer stabiel moet worden tijdens de trainingen en de wedstrijden. Een dag later gaf Oosting Taha de kans direct na de rode kaart van Excelsior in de 24e minuut. Net als de week ervoor liet de aanvaller zijn voeten spreken.

Taha zorgde samen met Brenet voor constante dreiging aan de rechterkant. De 0-2 achterstand werd weggepoetst en het slotwoord was aan Taha. Hij vroeg de bal, kreeg deze van Brenet en ramde deze vervolgens met links snoeihard achter de doelman van Excelsior. Niet alleen de Twente-supporters genoten van het moment. Ook Rafael van der Vaart vond het een geweldige goal.

"Ik vind dit zo mooi", zegt de oud-international aan tafel bij Studio Voetbal. "Ook omdat hij links is natuurlijk. Bij deze bal dacht ik eerst aan een keepersfout. Maar toen die bal ging heel erg zwabberen en toen zag je hem inslaan. BOEM. Hele mooie goal hoor. Een goede vriend van me, Patrick Busby, is hoofdscout bij FC Twente. Die zei al: 'dit is een geweldige speler'. FC Twente heeft altijd leuke spelers. Spelers waar je helemaal niet aan hebt gedacht en die hebben ze dan. Dat is mooi om te zien."

Poll

Is Taha al klaar voor een basisplek?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties