Eerste elftal

Van Dinteren: "FC Twente is de derde club van Nederland, qua grootte zelfs voor PSV"

Van Dinteren: "FC Twente is de derde club van Nederland, qua grootte zelfs voor PSV"

Ron Jans wilde bij zijn aanstelling in 2020 twee assistent-trainers meenemen naar FC Twente: Andries Ulderink en Ivar van Dinteren. Ulderink hield het twee jaar vol om vervolgens via de achterdeur te vertrekken. De manier waarop hij vertrok, verdiende allesbehalve de schoonheidsprijs. Hij had al een nieuwe club gevonden, maar verzweeg dit toen hij de club vroeg zijn contract te ontbinden. Adrie Bogers werd aangesteld als zijn vervanger.

Ivar van Dinteren bleef FC Twente wel trouw en is bezig aan zijn derde seizoen bij FC Twente. In gesprek met het supportersmagazine de Twaalfde Man blikt hij terug op het moment dat hij werd benaderd. Hij en Jans kenden elkaar van het Amerikaanse avontuur bij FC Cincinnati. Toen Jans werd ontslagen besloot ook Van Dinteren terug te keren naar Nederland.

"Het was ook een moment waarop Twente een compleet nieuwe start moest maken, het had nog acht veldspelers en vier keepers. Maar uiteindelijk heb ik gezegd dat ik graag wilde aansluiten. FC Twente is een mooie grote club met een goede aanhang. Ik denk zelfs dat het gewoon de derde club van Nederland is. Ja, qua grootte zelfs voor PSV, of gelijkwaardig."

"Ik ben er open ingegaan en heb geprobeerd er echt iets moois van te maken. En daar heb ik geen moment spijt van gehad. Als je kijkt waar we nu staan en ziet hoe open er gecommuniceerd wordt en iedereen erbij betrokken is… Dat past heel goed in het oosten, daar is gewoon doen gek genoeg. Dat heb ik trouwens zelf ook van huis meegekregen. Ik pas me makkelijk aan. Misschien ook wel omdat ik interesse heb in andere mensen en snel contact leg."

"Mijn rol bij FC Twente is gegroeid naar die van veldtrainer. Ron is de hoofdcoach, die heel veel communiceert met de spelers en die zijn assistenten inzet voor taken waarin we goed zijn. Ik ben vooral verantwoordelijk voor het verdedigen en omschakelen van verdediging naar aanval, al doe je als staf natuurlijk de dingen samen. Verdedigen kun je ook niet los zien van aanvallen. Je hebt te maken met mentale, fysieke, technische en tactische aspecten. Maar hoe beter je verdedigt, hoe beter je ook aanvalt. Ik ben heel blij hoe ik mijn rol hier kan invullen", besluit Van Dinteren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties