Eerste elftal

Van Ewijk kijkt uit naar FC Twente: "Dat wordt wel een clash"

Van Ewijk kijkt uit naar FC Twente: "Dat wordt wel een clash"

In de halve finale van de Europese play-offs moet FC Twente het opnemen tegen sc Heerenveen. Ondanks de goede vorm van FC Twente zal het zeker geen makkelijke opgave worden, want FC Twente wist dit seizoen nog niet te winnen van de Friezen. Uit werd met 2-1 verloren en in eigen huis werd een 3-1 voorsprong verspeeld en eindigde de wedstrijd in een 3-3 gelijkspel.

Eén van de uitblinkers in die wedstrijden was Heerenveen-sterkhouder Milan van Ewijk. Hij scoorde in beide wedstrijden en kijkt uit naar de nieuwe confrontatie. "Dit zijn de wedstrijden waarvoor je strijdt. Daar moeten we met dezelfde instelling ingaan", aldus de rechtsback in gesprek met Omrop Fryslan.

Ook bij Heerenveen weten ze dat het een pittige opgave gaat worden. FC Twente won de laatste wedstrijd met 3-1 van Ajax en won de drie wedstrijden daarvoor met 5-0, 4-0 en 3-0. "FC Twente zit ook in een aardige flow, dus dat wordt wel een clash. We hebben twee keer een goede wedstrijd tegen ze gespeeld, dus ik kijk er wel naar uit."

Omdat FC Twente hoger eindigde op de ranglijst dan sc Heerenveen, hebben de Tukkers het voordeel om de tweede wedstrijd thuis af te werken. De heenwedstrijd in sc Heerenveen wordt gespeeld op donderdag 1 juni om 18:45 uur. De return volgt drie dagen later op zondag 4 juni om 14:30 uur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties