Eerste elftal

Van Hanegem baalt van scheids: "Zelfs Jans had een strafschop normaal gevonden"

Van Hanegem baalt van scheids: "Zelfs Jans had een strafschop normaal gevonden"

Willem van Hanegem zag zijn Feyenoord zondagmiddag met 1-1 gelijkspelen op bezoek bij FC Twente. Na de wedstrijd was er veel te doen over het moment tussen Pröpper en Gimenez. De verdediger van FC Twente maakte hands, maar vond dat hij daarvoor uit balans was gebracht door de spits van Feyenoord. Had scheidsrechter Allard Lindhout moeten fluiten? Van Hanegem vindt van wel.

Feyenoord en FC Twente ontliepen elkaar niet veel en dan komt het soms aan op een meevaller. Die Allard Lindhout vond die handsbal van Robin Pröpper het gevolg van het duwtje van Giménez en dat was echt te makkelijk. Feyenoord had daar een penalty moeten krijgen, zelfs Twente-trainer Ron Jans had dat normaal gevonden, zei hij na afloop. En 1-1 of 1-2, het is nogal een verschil hè”, aldus de Kromme in het Algemeen Dagblad.

Toch was er volgens hem een scheidsrechter die nog slechter floot. “Toch vond ik Lindhout niet eens de slechtste scheidsrechter dit weekeinde. De man die Excelsior-Ajax floot, daarvan moest ik de naam zelfs even opzoeken. Ingmar Oostrom was het. Die had mazzel dat de spelers van Excelsior alles maar lieten gebeuren, ze leken de vele beslissingen in hun nadeel eigenlijk wel best te vinden.”

Ajax wist de wedstrijd tegen Excelsior te winnen en ook PSV pakte de volle buit. Hierdoor blijft het ongekend spannend aan de kop in de eredivisie. Wie de meeste kans maakt op de titel? “De eindstreep in de eredivisie is nog lang niet in zicht, maar je voelt wel dat dit héél belangrijke weken zijn voor de vijf clubs die strijden om de landstitel. Los van de resultaten vond ik Feyenoord toch de beste indruk maken. Ze speelden in Enschede bij vlagen goed en dat is niet makkelijk tegen dit FC Twente.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties