Eerste elftal

Van Hanegem: "FC Twente is meer titelkandidaat dan Ajax"

Van Hanegem: "FC Twente is meer titelkandidaat dan Ajax"

Willem van Hanegem is positief over de kansen van FC Twente in de uitwedstrijd tegen Ajax. Dit vertelt hij in de AD podcast Willem en Wessel. Als hem wordt gevraag naar wie er gaat winnen, dan roept hij stellig de naam van FC Twente. Ook vindt hij FC Twente een echte kampioenskandidaat. Zelfs meer dan Ajax. Collega Wessel Pennings hoort het vol ongeloof aan.

"FC Twente wint", begint Van Hanegem tot verbazing van Pennings. "Elke keer als ik zeg dat Ajax verliest, dan zeg jij: zooow. Als je wil dat ik dat niet doe, dan doe ik het niet. FC Twente is toch een goede ploeg dit jaar? Het is een agressieve ploeg en ze spelen ook gewoon goed."

Denk je niet dat in zo'n wedstrijd de klasse van Ajax boven komt drijven? "Nou zoals ze er nu bijlopen", vervolgt de oud-trainer van onder andere Feyenoord en AZ. "Het zijn heus wel aardige spelers, maar als je ze ziet lopen dan denk je: er klopt iets niet. Het lijkt wel alsof ze er geen plezier in hebben."

En is FC Twente ook kampioenskandidaat? "Zoals ze nu spelen zijn ze wel titelkandidaat. Ajax niet natuurlijk. FC Twente speelt nu beter dan Ajax." Pennings: "Maar nu even serieus. FC Twente is meer titelkandidaat dat Ajax?" Van Hanegem blijft bij zijn standpunt. "Op dit moment wel ja. Dat is gewoon de realiteit."

"Bij FC Twente hebben ze ook veel meer plezier. Bij Ajax heb ik het gevoel dat ze het helemaal niet mee leuk vinden. Het zou schandalig zijn als het iets te maken zou hebben met de trainer. Ze spelen daar omdat ze redelijk tot geweldig betaald worden. Dan moet je je stinkende best doen voor je supporters en niet voor de trainer. Je moet ze wijs maken dat ze gewoon hun werk moeten doen en meer niet."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties