Eerste elftal

Van Hanegem snapt niets van kritiekstorm richting Kooij: "Gewoon een goede scheidsrechter"

Van Hanegem snapt niets van kritiekstorm richting Kooij: "Gewoon een goede scheidsrechter"

Joey Kooij kreeg de wind flink van voren na de wedstrijd tussen PSV en FC Twente. Veel supporters en meerdere journalisten en analisten kaartten af met de 32-jarige scheidsrechter. Kooij floot een zeer matige wedstrijd, tot irritatie van spelers van beide clubs. Willem van Hanegem snapt niets van deze kritiekstorm richting Kooij.

Heel veel mensen waren boos op de arbiter. "Nou, ik niet", zegt Van Hanegem bij de podcast AD Willem&Wessel. "Waar maken de mensen zich allemaal druk over? Ik vind het over het algemeen gewoon een goede scheidsrechter."

Werd de treffer van Myron Boadu terecht afgekeurd? "Wat zijn de regels nou eigenlijk? Dat is heel belangrijk . Elke week is er iets nieuws bijgekomen of is er iets weggevallen. In de vijf meter mocht je niet aan de keeper komen. Wat is het nu dan?" Presentator Wessel Penning zegt dat het gaat om het hinderen van de keeper. Van Hanegem: "Wat deed hij dan? Hij stond toch in de weg? Hij kwam de lucht in." Werd de goal nou terecht afgekeurd? "Als het andersom was geweest, had ik het ook goed gevonden", besluit de oud-international.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties