Eerste elftal

Van Hooijdonk lyrisch over 'galleryplay' FC Twente: "Ajax werd op alle vlakken overklast"

Van Hooijdonk lyrisch over 'galleryplay' FC Twente: "Ajax werd op alle vlakken overklast"

Pierre van Hooijdonk is na de rel over Ajax-trainer Maurice Steijn weer actief als analist bij NOS Studio Voetbal. Zondag was natuurlijk de wedstrijd FC Twente - Ajax het onderwerp van gesprek. FC Twente winst in een uitverkochte Grolsch Veste met 3-1 te winnen van de Amsterdammers en de manier waarop maakte indruk op de oud-international van Oranje.

"FC Twente heeft Ajax op alle vlakken overklast. Voetbaltechnisch, creativiteit, conditie, tactisch. Ik heb echt genoten van FC Twente. De manier waarop zij al vanaf de eerste seconde voetbalden met zoveel positieve agressiviteit. Er zat zoveel voetbal in die ploeg. Iedereen die je vergeet te benoemen doe je tekort, maar Vlap was voor mij de grote man van de wedstrijd."

Ook Ibrahim Afellay heeft genoten van het goed voetballende FC Twente. "Het is eigenlijk een wonder dat het maar 3-1 is gebleven." Hier kan Van Hooijdonk zich wel in vinden. "Als het met rust 5-1 is, dan had je als Ajax je handen dicht mogen knijpen."

Naast Vlap speelde ook Sem Steijn een puike wedstrijd. Hij scoorde de 2-0 en had ook bijna de 3-1 op zijn naam staan. Na een schitterende aanval was het echter de lat die in de weg lag. "Dat was een beetje een PlayStation aanval", vervolgt Afellay. "Dat was echt genieten met korte combinaties in de kleine ruimte. FC Twente speelde eigenlijk zoals je Ajax zou willen zien spelen." Van Hooijdonk voegt eraan toe: "Het was 45 minuten absolute galleryplay."

Ook Arno Vermeulen was onder de indruk. Of FC Twente hem dit seizoen verrast? "Nee, eigenlijk helemaal niet. De basis van het elftal staat en ze hebben er een toptrainer bijgehaald. Na het vertrek van Cerny en Misidjan vullen ze het nu anders in. Ik vind Vlap een hele goede voetballer die vorig seizoen alle pech had van de wereld. Nu zie je dat het er in een andere rol wat meer uitkomt. Ik vind het ook echt een goed elftal en relatief lang mee kunnen blijven doen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties