Eerste elftal

Van Hoorenbeeck heeft duidelijk doel voor ogen: "Ik focus me op de centrale rol"

Van Hoorenbeeck heeft duidelijk doel voor ogen: "Ik focus me op de centrale rol"

FC Twente heeft zich versterkt met een nieuwe centrale verdediger. De 24-jarige Alec Van Hoorenbeeck komt over van KV Mechelen. De Belgische linkspoot werd dinsdag gepresenteerd, waardoor de uitwedstrijd tegen Riga FC nog te vroeg komt. In de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle zit Van Hoorenbeeck wel bij de selectie.

Van Hoorenbeeck werd op 15 augustus gepresenteerd als nieuwe centrale verdediger van FC Twente. De dag erna stapte hij direct het vliegveld in naar Letland met de selectie voor de Europese ontmoeting tegen Riga FC. "Het waren hectische dagen, normaal kom je rustig in een team om de spelers te leren kennen, maar op mijn eerste dag moet ik direct naar Riga, in Letland", aldus Van Hoorenbeeck in gesprek met RTV Oost.

Van Hoorenbeeck kan nog niet meedoen tegen Riga FC, maar vond het wel belangrijk om mee te reizen met de selectie. "Ik ben nog niet speelgerechtigd, maar kan op deze manier wel de spelers leren kennen. Mijn eerste training was ook niet heel makkelijk, maar ik probeer me zo snel mogelijk aan te passen."

De 24-jarige linkspoot kan als centrale verdediger en als linksback uit de benen, maar heeft wel een voorkeur waar hij graag wil spelen. "Ik ben hier gekomen om de concurrentie aan te gaan als centrale verdediger. Bij Mechelen stond ik ook vaak linksback, maar dat is ook een reden waarom ik weg wilde. Ik wil me liever focussen op de centrale rol omdat ik daar beter tot mijn recht komt."

Van Hoorenbeeck heeft een verleden bij Anderlecht, en speelde daar samen met Vlap. Hij werd direct goed opgevangen en voelt zich op zijn gemak bij FC Twente. "Ik zat naast Vlap in de bus, het is een leuke kerel die altijd mopjes maakt. Dat is een makkelijke manier om in de groep te komen."

Met Hilgers en Pröpper kent FC Twente een sterk centrale duo. Daar is Van Hoorenbeeck mee bekend en weet dat het een lastige concurrentiestrijd gaat worden. "Ik kom hier niet om op de bank te zitten. Ik heb het er met de trainer over gehad en duidelijk aangegeven dat ik hier ben om de strijd aan te gaan als centrale verdediger", besluit de kersverse aanwinst van FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties