Eerste elftal

Van Hoorenbeeck verklaart waarom hij ondanks geringe speeltijd toch voor langer verblijf bij FC Twente koos

Van Hoorenbeeck verklaart waarom hij ondanks geringe speeltijd toch voor langer verblijf bij FC Twente koos

Alec van Hoorenbeeck wordt dit seizoen gehuurd van het Belgische KV Mechelen. De centrale verdediger komt weinig aan spelen toe en moet het voornamelijk doen met korte invalbeurten. Eind maart werd bekend dat FC Twente de optie tot koop in zijn contract had gelicht. Hij verklaart waarom hij ondanks zijn weinige spelen toch voor een langer verblijf in Enschede kiest.

Het is niet zomaar iets voor de 25-jarige Belg. "Ik ben wel van plan om een appartement te huren in Enschede zelf. Op tweeënhalf uur ben je hier vanuit Antwerpen. Daarom voelt het ook aan als een grote stap. Ik voetbalde nog nooit zo ver van huis. Eerlijk gezegd ligt het ook wat buiten mijn comfortzone, spannend", vertelt hij in gesprek met het Gazet van Antwerpen.

Met oog op het Europese voetbal heeft Van Hoorenbeeck verlengd. Hij wilde dan ook al langere tijd bijtekenen bij FC Twente. “Ik was misschien bankzitter, maar toch is deze transfer een sportieve stap vooruit voor mij. We hebben met de ploeg zicht op Europees voetbal. Ik droom al van die Champions League-hymne. De Europa League of de Conference League zou ook mooi zijn."

Hij was dan ook zeer te spreken over de supporters tijdens de Europese wedstrijden en beseft wat zulke duels voor hem opleveren. "Dit seizoen zijn we in de voorrondes van de Conference League gesneuveld tegen Fenerbahce. De sfeer daar was trouwens echt indrukwekkend. Hoe dan ook, Europees voetbal betekent ook meer wedstrijden en dan gaat de trainer roteren. Zo verhogen mijn speelkansen.”

De sfeer tussen de spelers en de trainer maakte het dat hij graag bijtekende. “Ik kom met iedereen hier overeen, ik ben ook niet zo moeilijk. Dat is nog een extra reden om hier te tekenen: ik ken de groep al. Het is misschien cliché, maar hij benadrukt voortdurend dat iedereen belangrijk is in de groep, ook de bankzitters. Hij is bezig met hoe iedereen zich voelt en dat apprecieer ik wel.” In zijn tijd bij KV Mechelen kreeg hij niet het gevoel dat hij gehoord werd, omdat hij naar eigen zeggen. 'slechts' derde keuze was, iets wat niet gebeurd bij FC Twente.

Met name zijn positie in het veld was een belangrijke afweging in het tekenen van het contract. "Ook met de staf en het bestuur heb ik een goede verstandhouding. En zij lichtten mijn optie natuurlijk ook met een reden, hè. De trainer, Joseph Oosting, ziet me als pure linkse centrale verdediger. Dat is voor mij heel belangrijk", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties