Eerste elftal

Van Hoorenbeeck wil meer speelminuten maken bij FC Twente

Van Hoorenbeeck wil meer speelminuten maken bij FC Twente

Alec van Hoorenbeeck staat tot 2026 onder contract bij FC Twente. De Belg werd afgelopen zomer gehuurd van KV Mechelen met een optie tot koop. Deze is inmiddels gelicht waardoor hij ook volgen seizoen het shirt van FC Twente zal dragen. Als het goed bevalt kan FC Twente het contract zelfs nog openbreken en verlengen tot medio 2027. Of Van Hoorenbeeck zich al een beetje thuis voelt in Twente? "Jazeker. Nu ben ik officieel een Tukker. Het voelt meer en meer als thuis, dus dat is leuk. De mensen zijn heel lief. Ze zeggen dat ze nuchter zijn ten opzichte van de Amsterdammers. Dat merk ik wel. Het is hier heel fijn."

Nu je hebt bijgetekend, wat zijn je doelstelling voor komend seizoen? "Mijn doelstelling is sowieso om meer speelminuten te maken. Als er meer wedstrijden bijkomen hoop ik dat er meer gerouleerd wordt en ik op mezelf op die manier kan laten zien. Nu zijn het vooral veel oefenwedstrijden geweest, en als er iets met Robbie (Pröpper, red.) was, dan was het aan mij. Maar we zullen zien. Ik moet gewoon klaar zijn. Ik weet hoe mijn situatie is en moet me gewoon laten zien op trainingen en in de wedstrijden die ik krijg."

Van Hoorenbeeck moet dus concurreren met de aanvoerder van FC Twente. Schuilt in jou ook een aanvoerder? Stuur je graag het team aan? "Dat is sowieso belangrijk als je centraal in de verdediging staat", vervolgt de Belg in gesprek met 1Twente. "Ik denk dat we daar wel stappen in kunnen maken, maar ik probeer het altijd zo goed mogelijk te doen. Ik denk dat het als centrale verdediger belangrijk is dat je veel communiceert."

En daar hoort ook het ondersteunen van de jongere spelers bij zoals Juliën Mesbahi. "Dat probeer ik wel te doen. Ik probeer die jongens zoveel mogelijk te helpen. Die zijn nog een stuk jongen als mij en ik heb daarin een stuk meer ervaring. Ik probeer die jongens goed aan te sturen en dat pikken ze altijd goed op. Daar kan ik weinig slechts over zeggen."

Opinie: Ben jij blij met Van Hoorenbeeck als back-up van Pröpper of zie je ze misschien wel graag samenspelen? Laat het weten in de comments.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties