Eerste elftal

Van Leeuwen is Giggs dankbaar: "Hij had de deuren kunnen sluiten"

Van Leeuwen is Giggs dankbaar: "Hij had de deuren kunnen sluiten"

Volgende week zondag speelt FC Twente de belangrijke thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles en voor trainer Marino Pusic is het vooralsnog niet duidelijk over wie het kan beschikken. Zo zijn Matthew Smith, Rafik Zekhnini en Michaël Maria opgeroepen voor interlandverplichtingen, maar hoopt FC Twente ze vrij te kunnen pleiten.

De Tukkers zijn al wat langer in gesprek met Wales om Smith na de wedstrijd om de Nations League tegen Denemarken (16 november) terug te laten keren. Bondscoach Ryan Giggs liet tijdens een persconferentie weten in overleg te gaan met FC Twente, tot grote tevredenheid van technisch directeur Ted van Leeuwen.

"Hij (Giggs, red.) had de deuren kunnen sluiten en dat deed hij niet", aldus Van Leeuwen in gesprek met BBC Wales. "We moeten wachten om te zien wat er gebeurt als hij in ons nadeel beslist. We zullen dat accepteren. Er is geen druk en we zetten Matthew niet onder druk. We kenden de situatie van tevoren."

[google]

Desalniettemin hoopt Van Leeuwen dat men in Wales begrip toont voor de situatie. "We zijn een heel grote club in een kleine competitie", erkent hij. "We hebben slechts twee wedstrijden verloren en dit waren de wedstrijden waar Matthew niet bij was, omdat hij was opgeroepen voor Wales. Er is geen bewijs in het voetbal dat het met hem anders zou zijn gelopen, maar we denken dat er een verband is."

Tot er een besluit is wacht de technisch directeur rustig af. "Ik verwacht dat ze moeten afwachten om te kijken of er iemand komende week geblesseerd raakt. Er zijn veel dingen waar een bondscoach rekening mee moet houden, maar we zijn zeer dankbaar dat hij erover na wil denken", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties