Eerste elftal

Van Oostveen: "De club staat op de rand van de afgrond"

Van Oostveen: "De club staat op de rand van de afgrond"

Dinsdagavond werd het onderzoeksrapport van Ben Knüppe gepresenteerd, hierin staan enkele bevindingen en aanbevelingen die nogal hard zijn. Ook Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal van de KNVB, reageerde op het rapport en is geschrokken.

"Dit is een harde, maar noodzakelijke stap voor FC Twente", aldus Van Oostveen in een reactie op de website van de KNVB. "De club heeft een grote en trouwe achterban, is maatschappelijk betrokken en leeft enorm in de omgeving, maar bestuurlijk is er de afgelopen jaren een puinhoop van gemaakt. Bovendien hebben bestuursleden bewust financiële informatie achtergehouden en dat is kwalijk."

[google]"Daardoor staat de club op de rand van de afgrond", vervolgt Van Oostveen. "Het doorvoeren van de genoemde aanbevelingen uit het rapport is overigens nog geen garantie voor het voortbestaan van de club. De licentiecommissie beoordeelt in een apart traject ook nog de financiële stukken van de club."

Ondanks alles staat de Enschedese club er niet helemaal alleen voor. "Kortom, FC Twente moet de komende maanden hard aan het werk, en staat voor moeilijke, deels persoonlijke beslissingen. Maar dit is de enige manier om te zorgen dat de club uit de huidige situatie kan komen en de blik vooruit kan werpen. De KNVB helpt en ondersteunt daar waar het kan, maar de club moet dit helemaal zelf doen”, besluit Van Oostveen.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties