Eerste elftal

Van Roosmalen smeekt om 'FC Twente-kans' voor Vitesse en doet oproep aan KNVB

Van Roosmalen smeekt om 'FC Twente-kans' voor Vitesse en doet oproep aan KNVB

Vitesse staat op de rand van afgrond. De club, waar Paul van der Kraan sinds kort adviseur is, vreest voor veel meer dan de aanstaande degradatie: een faillissement of intrekking van de licentie om betaald voetbal te spelen zijn realistische scenario's. Schrijver en groot Vitesse-supporter Marcel van Roosmalen vindt dat de KNVB dit niet mag laten gebeuren en smeekt om een 'FC Twente-kans'.

Vitesse gaat degraderen: de achterstand op nummer zestien RKC Waalwijk is nog zeven punten met vier wedstrijden te spelen. "Die degradatie is een voldongen feit, maar ik mag toch hopen dat Vitesse wel blijft bestaan", vertelt Van Roosmalen in gesprek met De Telegraaf. "Je moet er toch niet aan denken dat een stelletje ambtenaren besluit een grote club als Vitesse te killen. Hoe heeft het zover kunnen komen? Pascal van Wijk, Henk Parren en Peter Rovers hebben de club verkwanseld aan Coley Parry, die als een aasgier boven Vitesse hangt."

"Vitesse betekent veel voor mij. Het heeft mijn jeugd in Velp bij Arnhem kleur gegeven. Als jongetje van tien ging ik in 1980 voor het eerst naar Nieuw Monnikenhuize, het was Vitesse-PSV. Ik was meteen verkocht. Vitesse stond toen ook laatste en zou dat seizoen degraderen. Ik ging met mijn vader naar het voetbal en genoot van de sfeer op de tribune", aldus de journalist.

"Het gemopper en de typische Arnhemse humor. Ik juichte voor spelers als Ron van Oosterom, Hannie Das, Jurrie Koolhof, Edward Sturing en natuurlijk de twee Theo’s, Theo Bos en Theo Janssen. Ik heb daar gelachen, gejuicht en gehuild. Dat mag niet verloren gaan. Natuurlijk is er vreselijk wanbeleid gevoerd, maar Vitesse moet de kans krijgen om opnieuw te beginnen, zoals FC Utrecht en FC Twente dat in het verleden ook hebben kunnen doen. Arnhem moet er de schouders onder zetten en de KNVB mag deze club niet verloren laten gaan", besluit Van Roosmalen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties