Eerste elftal

Van Staa adviseert supporters: "Ga absoluut niet naar Stockholm"

Van Staa adviseert supporters: "Ga absoluut niet naar Stockholm"

Afgelopen donderdag liep het volledig uit de hand toen hooligans van FC Twente de aanhang van Hammarby IF belaagde op de hoofdtribune. FC Twente heeft bekendgemaakt dat de supporters groen licht hebben om naar Zweden af te reizen voor de uitwedstrijd, maar Jan van Staa raadt de supporters dit sterk af om te doen.

Stockholm is de hoofdstad van Zweden en is een echte wereldstad. Er wonen ruim twee miljoen mensen en daardoor is het moeilijk om de veiligheid van alle supporters te verzekeren. "Ga absoluut niet naar Stockholm. Er wonen daar ruim twee miljoen mensen, en om daar de veiligheid te garanderen is veel moeilijker dan hier in Enschede. De supportersgroep van Hammarby zal ook op rellen uit zijn", aldus Van Staa bij de RTV Oosttribune.

Inmiddels is bekend dat de supporters mogen afreizen naar Zweden. Van Staa had dit liever anders gezien, om ongeregeldheden te voorkomen. "FC Twente kan dit ook oplossen door de reis niet aan te bieden en geen kaarten beschikbaar te stellen. Dan heb je alles gedaan als FC Twente zijnde".

Van Wissing heeft ook gemengde gevoelens bij de uitwedstrijd tegen Hammarby IF, maar was vooral verbaasd over de Zweedse pers na afloop van de wedstrijd. "Ik sprak Sander Schimmelpennick, die vaak in Zweden is, en zei dat het niveau daar niet hoog is, maar de supporters wel enorm fanatiek zijn. Het was ook heel opvallend dat de journalisten van Hammarby totaal niet verrast waren door wat er gebeurde".

Wat er gebeurde tegen Hammarby IF is niet nieuw in de voetbalwereld, maar hoort er absoluut niet thuis. "Ik heb dit vroeger ook heel vaak meegemaakt. Toen ik speelde, heeft mijn familie ook een paar keer heel hard moeten rennen voor dit soort rellen. Maar de agressie die je hier voelde, dat maak je zelden mee", besluit van Staa.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties