Eerste elftal

Van 't Schip: Geen Henderson en Berghuis, Brobbey kan deel meespelen en credits aan FC Twente

Van 't Schip: Geen Henderson en Berghuis, Brobbey kan deel meespelen en credits aan FC Twente

Ajax-trainer John van 't Schip kan tegen FC Twente weer beschikken over zijn spits Brian Brobbey. Hij kan nog geen hele wedstrijd spelen, maar de kans is aannemelijk dat de aanvaller start tegen de Tukkers. Daarnaast is er nog wel de afwezigheid van een flink aantal speler, waaronder Steven Berghuis en Jordan Henderson.

"We hebben aanzienlijke problemen gehad met jongens die het elftal wat extra kleur kunnen geven. Brobbey kan tegen FC Twente weer spelen en de vraag is nu hoe ver en hoe lang. Henderson komt er na het weekend weer bij. Daar hebben we geen beschikking over. Berghuis is nog steeds niet met de groep aan het trainen. Lastig om daar iets over te zeggen. Hij is aan het kwakkelen met zijn knie en rug." De complete ziekenboeg bestaat uit Ávila, Henderson, Berghuis, Ramaj, Gorter en Axel Dongen. Wel kan Van 't Schip weer beschikken over linksback Sosa.

Heb je overwogen om na de 6-0 tegen Feyenoord op te stappen? "We zijn met zijn allen door de ondergrens gegaan en dat had een soort domino-effect op de spelers die op het veld stonden. We hopen het in de laatste fase weer om te draaien. Ik stap niet op en dat is ook niet door mijn hoofd gegaan. "

Dan over de tegenstander FC Twente. Hoe kijk je daar naar als trainer van Ajax? "Ik vind FC Twente een goede ploeg. Ze zijn het hele seizoen heel stabiel. Ze spelen verzorgd voetbal en hebben daarnaast een variatie in hun manier van spelen met ook veel spelers die een goal weten te maken. Alleen maar credit voor hun dat ze zo'n stabiel en goed seizoen draaien."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties