Eerste elftal

Van Wissing: "Jans opent een soort van interne oorlog"

Van Wissing: "Jans opent een soort van interne oorlog"

FC Twente is bezig met een slechte reeks. Van de laatste zeven wedstrijden wonnen de Tukkers er maar één. Trainer Ron Jans is zeer ontevreden over de getoonde inzet en het spel van sommige spelers. Hij gaf zondag na de wedstrijd tegen PSV aan dat hij misschien gaat ingrijpen. Tijdens de wedstrijd deed hij dit ook al door na een uur de rechterkant te wisselen: Brenet en Cerny werden vervangen door Sampsted en Cleonise.

Clubwatcher Tijmen van Wissing is van mening dat Jans het momenteel slim aanpakt. "Dat doet hij goed. Hij noemt nu eerder man en paard dan hij eerder deed. Hij zei dat hij de rechterkant niet voor niets had gewisseld", vertelt Van Wissing bij De Oosttribune van RTV Oost. "Hij opent een soort van interne oorlog en wil dat de jongens wakkergeschud worden."

"Zo probeert hij de ploeg toch nog bijeen te rapen. Want zo worden het wel drie hele grijze maanden. De play-offs ga je halen, maar de top is eigenlijk al weg. Dus waar speel je nu nog voor?", vraagt Van Wissing zich af.

In gesprek met Van Wissing zei Jans na de wedstrijd bijvoorbeeld het volgende. "Ik vond dat we aan de rechterkant veel te veel balverlies hadden en verdedigend was het ook niet betrouwbaar. Dat kost je gewoon de kop, hoewel ik niet alleen wil wijzen naar die jongens. Het is vaak zo dat wij veel te slordig zijn en verdedigend dingen te makkelijk opnemen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties