Eerste elftal

Van Wissing kritisch op Oosting: "Dit past niet bij een club als FC Twente"

Van Wissing kritisch op Oosting: "Dit past niet bij een club als FC Twente"

FC Twente speelde afgelopen zondag met 1-1 gelijk tegen FC Utrecht. Na een rode kaart van Michal Sadilek stond FC Twente ruim een half uur met 10 man tegen de 11 van FC Utrecht. De Tukkers wisten de 1-1 stand over de streep te brengen, maar volgens clubwatcher Tijmen van Wissing mag FC Twente niet genoegen nemen met slechts één punt na deze wedstrijd.

Moet je als potentiële topclub hier tevreden zijn met een puntje of is dit een realistisch resultaat voor FC Twente? "Met 10 man zat er niet heel veel meer in. FC Utrecht heeft er weinig van geprofiteerd, maar het was met name aan Unnerstall te danken dat het 1-1 bleef. Die pakt er nog een paar het doel uit, dat was fantastisch", aldus Van Wissing bij de RTV Oosttribune podcast.

Oosting vertelde dat het af en toe goed genoeg is om genoegen te nemen met een puntje. Vergelijkbaar was ook de stemming na de wedstrijd tegen FC Utrecht van de spelers en technische staf. "Ik vind het niet bij een club als FC Twente passen dat Oosting dit zegt. Feyenoord zou ook niet genoegen nemen met een puntje op bezoek bij de hekkensluiter, ondanks dat ze met tien man staan", zo besluit de clubwatcher van FC Twente.

Oosting heeft voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Utrecht op de persconferentie benadrukt dat hij vindt dat zijn ploeg de wedstrijden beter moet gaan lezen en inschatten. Na de domme rode kart van Sadílek, leken de drie punten ver uit zicht waardoor het niet lukte om de tweede plek in de eredivisie over te nemen van AZ. Aankomend weekend staan de nummer twee en drie van de eredivisie tegen over elkaar, het duel tussen Feyenoord en AZ wordt zondag om 16.45 gespeeld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties