Eerste elftal

Van Wissing over Unnerstall: "Zelden zo'n goede keeper gezien"

Van Wissing over Unnerstall: "Zelden zo'n goede keeper gezien"

FC Twente sluit het seizoen af als vijfde in de eredivisie. Daarin hebben de Tukkers in eigen huis geen enkele keer verloren en hebben zij het minste aantal tegendoelpunten. Er werd slechts 27 keer gescoord tegen de Tukkers. Dit komt mede door de weergaloze Duitse keeper Lars Unnerstall, die zestien keer de nul heeft gehouden.

"Hij was weergaloos, hij pakte weer een paar ballen. En door de lucht was hij heer en meester", begint Van Losser bij de Oosttribune. "Timber is nog steeds duizelig, Pleguezuelo was ook even van de leg. Maar je rijdt liever met een auto tachtig kilometer per uur tegen een muur op", aldus Van Wissing. Van Staa vult zijn collega's aan. "Je moet ook niet bij hem in de vijf meter komen, dat bleek wel."

"Ik vind het echt een hele goede keeper, maar de hoge ballen zijn niet zijn sterkste punt", stelt Van Losser. "In de één tegen één, is hij natuurlijk onpasseerbaar. Hij had ook weer zo'n typische Neuer redding, toen de bal net voorlangs ging", stelt hij.

Is het de beste keeper die FC Twente ooit gehad heeft? "Zo goed als Unnerstall heb ik ze zelden gezien", stelt Van Wissing. Collega Van Staa vervolgt: "Ze hebben een aantal hele goede keepers gehad bij Twente, Boschker bijvoorbeeld. Maar deze keeper heeft andere kwaliteiten. Wat hij goed doet, is de organisatie neerzetten en hij voetbalt niet mee." Van Wissing is het niet eens met zijn gesprekspartner. "Unnerstall is toch een veel betere keeper dan Boschker? Je bent toe aan vakantie", besluit hij.

FC Twente heeft dus de minst gepasseerde verdediging van de competitie. Vorig seizoen kregen de Tukkers tien tegengoals meer. Ook scoorde de club uit Enschede meer t.o.v. vorig jaar. Toen werden er 55 doelpunten gemaakt en dit seizoen waren dat er 66. Het doelsaldo van dit jaar is dan ook meer dan verdubbeld. Wel werden er vier punten minder gehaald dit seizoen, wat de vijfde plek oplevert.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties