Eerste elftal

Van Wissing relativeert afgekeurd gedrag supporters: "Pröpper overdreef"

Van Wissing relativeert afgekeurd gedrag supporters: "Pröpper overdreef"

Zondag was de stemming in De Grolsch Veste niet opperbest. Van de tribunes klonk veel gemor bij de vele slechte passes, bij de wissels van Michel Vlap, Gijs Smal en Joshua Brenet werd cynisch gejuicht en gefloten. In de media is dit gedrag veel belicht en afgekeurd, onder andere door aanvoerder Robin Pröpper. Hij gaf aan dat cynisch gejuich en gefluit de ploeg niet verder helpt.

Tijmen van Wissing vindt het gedoe over de negatieve rol van het publiek wat overdreven. "Ik heb bij de wissels de koptelefoon wel even afgezet, omdat ik dacht: hoor ik dat nou goed?", vertelt de clubwatcher bij de podcast De Oosttribune van RTV Oost. "Er was inderdaad was cynisme, dus Pröpper heeft gelijk dat een aantal fans verwend is."

"Het was niet massaal, zoals bij Kenneth Taylor bij Ajax. Ik vond het een storm in een glas water. Er zijn Twente-fans die altijd een hekel hebben aan Vlap, maar Vlap gaf ook gewoon netjes een bedankje aan de supporters die wel voor hem gingen staan. Ik zag er ook een paar een gebaar maken van 'wegwezen'. Dat hou je altijd, volgens mij moet je daar niet zo zwaar aan tillen", aldus Van Wissing.

"Ik vond dat Pröpper overdreef. Ik vind dat je in principe altijd je ploeg moet steunen, maar je mag ook best kritisch zijn. Het was ook geen massaal fluitconcert. Van het pleidooi van Pröpper dacht ik ook: zo erg vond ik het niet. Ik had liever van Pröpper een verklaring gehoord waarom hij zo slecht was. Hem vond ik misschien nog wel de slechtste", besluit Van Wissing.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties