Eerste elftal

Van Wolfswinkel geniet van trotse supporters: "Geeft enorm veel energie om verder te gaan"

Van Wolfswinkel geniet van trotse supporters: "Geeft enorm veel energie om verder te gaan"

FC Twente ging donderdagavond strijdend ten onder tegen Fenerbahce. De Tukkers gaven alles wat ze hadden en speelden een voortreffelijke wedstrijd, maar wisten het goede spel niet om te zetten in doelpunten. Uiteindelijk werd zelfs met 0-1 verloren, waardoor er over twee wedstrijden een pijnlijke 6-1 nederlaag staat. Toch overheerst trots en vertrouwen bij de spelers, de trainer en de supporters van FC Twente.

Ook Ricky van Wolfswinkel ziet dat de nederlaag van donderdag niet bij het spelbeeld paste. "Nee, maar het wordt lastig als je niet scoort, natuurlijk. We hebben genoeg kansen gehad", vertelt de 34-jarige spits in gesprek met RTV Oost. "We hebben alles gegeven, ik denk dat iedereen dat heeft kunnen zien. De reactie van het publiek daarna is fantastisch voor ons."

"Ik denk dat dat ons ook verder gaat helpen in de rest van het seizoen. We hebben uit uiteindelijk te veel tegengoals gekregen, maar thuis zijn we strijdend ten onder gegaan. Ik denk dat dat alles is wat we hebben kunnen doen en wat we onszelf, maar ook de fans, schuldig waren."

Neem je dan toch nog op een waardige manier afscheid van Europa? "Ja, dat denk ik wel. We hadden het natuurlijk liever anders gezien en het had wellicht ook anders gekund, maar het zij zo. We hebben laten zien wat Twente is. Het is natuurlijk gewoon balen dat je eruit gaat. We hadden graag wat moois meegemaakt. We zijn strijdend ten onder gegaan en dat is de enige manier om hier in De Grolsch Veste te verliezen", aldus de reserveaanvoerder van FC Twente.

Na één minuut kreeg Van Wolfswinkel een grote kans om de score te openen. "Als je 5-1 achterstaat, moet je de mogelijkheden die je krijgt maken." De spits ziet zijn vroege mogelijkheid als een van die kansen. "Dan help je de wedstrijd wel op gang, denk ik. Maar ik denk dat we over de eerste helft hebben laten zien dat we echt op zoek waren naar een goal. Hij wilde er niet in. Dat is ongelukkig. Dan verlies je hem nog 0-1, maar we hadden het zeker verdiend om hier te winnen. Zo'n uitslag is zonde, maar we zijn wel trots op elkaar op hoe we hier het veld afgaan", zegt de routinier.

FC Twente begon heel enthousiast, met veel strijdlust en een hoog tempo aan de wedstrijd. Dit hielden de Tukkers lang vol. "Normaalgesproken zakt zoiets na een half uur in. Ik had het gevoel dat wij dat 45 minuten hebben volgehouden. Dan ga je met volle power door naar de tweede helft, neem je misschien wat meer risico's en komen er wat frisse jongens in bij hun. Je geeft misschien iets meer ruimte weg achterin. Eentje startte de brommer waar die penalty uitkwam, dat was een aardige 'rappe Harry'. Over de hele wedstrijd denk ik dat we ons leeg gespeeld hebben en dat we alles hebben gegeven. Als je geen goal maakt, wordt het lastig. Het liefst wil je met een goal en een overwinning ten onder gaan, maar helaas mocht het niet zo zijn."

De 5-1 van vorige week hakte erin bij FC Twente. "Dat was wel een pijnlijke, daar hoeven we niet over te liegen. Het was ook onnodig. We hebben het zeker de eerste helft fantastisch gedaan. De rode kaart hielp niet mee, natuurlijk. Als je tot de zestigste minuut op 1-1 staat, mag het geen 5-1 worden. Dat weten wij ook. Daar hebben we heel kritisch naar gekeken. Dan weet je dat het een hele moeilijke wedstrijd wordt hier. Maar we hebben gezegd: als wij eruit gaan, als wij ten onder gaan, is er maar één manier om dat te doen en dat hebben we laten zien. De reactie van de fans daarin is fantastisch. Ik denk dat dat ons, zeker na vorige week, enorm veel energie geeft om verder te gaan in de competitie", aldus Van Wolfswinkel.

FC Twente kan zich volledig richten op de competitie en de KNVB Beker. De eerstvolgende wedstrijd is zondag om 14:30 uur op bezoek bij FC Volendam. "We gaan aan de bak. Volgens mij, als genoeg spelers van ons het nog herinneren, hebben we daar zeker iets goed te maken." Van Wolfswinkel liep vorig seizoen na de met 1-0 verloren wedstrijd tegen FC Volendam helemaal leeg. "Ik denk dat iedereen boos was", besluit Van Wolfswinkel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties