Eerste elftal

Van Wolfswinkel prijst het team: "Je moet de wedstrijd nog wel even omdraaien"

Van Wolfswinkel prijst het team: "Je moet de wedstrijd nog wel even omdraaien"

Ricky van Wolfswinkel speelde afgelopen wedstrijd tegen Excelsior zijn honderdste wedstrijd voor FC Twente. De Tukkers kwamen al snel met 0-2 achter, maar na een rode kaart van Arthur Zagre veranderde de wedstrijd. Manfred Ugalde scoorde nog voor rust de aansluitingstreffer. De andere centrumspits Van Wolfswinkel kwam in tweede helft het veld in en scoorde de aansluitingstreffer vanuit een penalty en kopte de derde goal van de Tukkers binnen. De eindstand: 4-2.

Na afloop van de wedstrijd staat hij ESPN te woord. "We hebben het met zijn allen gedaan en dan helpt zo'n rode kaart natuurlijk. De wedstrijd beginnen we natuurlijk dramatisch, maar dat terzijde, je moet de wedstrijd nog wel even omdraaien en dat hebben we gedaan." Zelf begon hij op de bank, maar hij kwam direct na de rust het veld in. "Als je hierheen rijdt dan sta je al te trappelen, je wilt gewoon spelen, vlammen en de wedstrijd winnen."

Het begin van de wedstrijd was erg matig, volgens de centrumspits overkomt dit de beste. "We hebben veel goede wedstrijden gespeeld in de Veste, nu begin je de wedstrijd zo, ja dat kan wel eens gebeuren." Hij prijst de tegenstander met de manier waarop zij begonnen. "Je weet de intentie van hen, ze zoeken het vanuit de counter, dat hebben ze fantastisch gedaan aan het begin."

Na de rode kaart verandert het spelbeeld en wordt FC Twente de bovenliggende partij. Joseph Oosting bracht al zijn offensieve krachten in het veld om zo de druk op te voeren. Dan valt de aansluitingstreffer uit een penalty, die Van Wolfswinkel zelf benut. "Ik ben een jongen die het aanvoelt, in sommige wedstrijden is het iemand anders, maar deze was voor mij", besluit hij met een glimlach.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties